Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2019

ΣΧΕΔΙΟ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ "Λουκέτο" σε καταστήµατα των ΕΛΤΑ στη Μεσσηνία

"Λουκέτο" θα βάλουν καταστήματα των ΕΛΤΑ στη Μεσσηνία, καθώς το σχέδιο  επιβίωσης της εταιρείας που έχει ετοιμάσει η PWC, προβλέπει ότι θα κλείσουν ή θα συγχωνευθούν τουλάχιστον 200 από τα περίπου 750 καταστήματα που λειτουργούν σε όλη τη χώρα.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ του economistas.gr: "Πηγές με γνώση του σχεδίου τονίζουν πως είναι μονόδρομος η συγχώνευση καταστημάτων, κυρίως στην επαρχία, τα οποία βρίσκονται σε απόσταση μικρότερη από δύο χιλιόμετρα μεταξύ τους. 

Προσθέτουν πως αρκετά καταστήματα έχουν χαμηλό τζίρο, ο οποίος δεν υπερβαίνει τα 500 ευρώ το μήνα. Δεν αποκλείεται σε ορισμένες περιοχές να κλείσουν καταστήματα για να μειωθεί το κόστος, ωστόσο ο όμιλος σκέφτεται να διατηρήσει τους πράκτορές του, δίνοντας τη δυνατότητα στους πολίτες να εξυπηρετούνται σε παντοπωλεία ή ψιλικατζίδικα της περιοχής. Η PWC προτείνει επίσης την απορρόφηση λειτουργίας της θυγατρικής ΕΛΤΑ Courier από τον όμιλο έως το 2022. Σύμφωνα με πληροφορίες ωστόσο, αυτό αναμένεται να πραγματοποιηθεί νωρίτερα. 
Η επίδοση των ΕΛΤΑ Courier είναι άκρως απογοητευτική, παρά το γεγονός πως η εταιρεία χρησιμοποιεί το δίκτυο της μητρικής. 
Είναι ενδεικτικό πως το μερίδιό της στην αγορά ανέρχεται σε μόλις 9%, την ώρα που σε άλλες χώρες οι αντίστοιχες εταιρείες καταγράφουν πολύ καλύτερες επιδόσεις. Στη Σουηδία για παράδειγμα, η κρατική εταιρεία ταχυμεταφορών έχει μερίδιο στην αγορά της τάξεως του 55%".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου