Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2019

Η Costa Navarino ο σημαντικότερος "παίκτης" στο Hilton


Η Τουρκική «Dogus» αποεπενδύει στην Ελλάδα 
 
H κατάρρευση της τουρκικής λίρας και οι πιέσεις που δέχεται η τουρκική οικονομία μεταβάλλουν τις ισορροπίες στην ελληνική ξενοδοχειακή αγορά. Ο τουρκικός όμιλος Dogus υποχρεώνεται λόγω της οικονομικής συγκυρίας να αναδιπλωθεί και, σύμφωνα με πληροφορίες, αποσύρεται από τις ξενοδοχειακές του επενδύσεις στη χώρα μας.
Η νέα στρατηγική της Dogus, σύμφωνα με δημοσίευμα στην ιστοσελίδα newmoney, η οποία ανήκει στον Φερίτ Σαχένκ, ανοίγει το δρόμο για μείζονες μετοχικές ανακατατάξεις στα εμβληματικά ελληνικά ξενοδοχεία στα οποία διατηρούσε συμμετοχές, και συγκεκριμένα στον «Αστέρα» Βουλιαγμένης και το «Hilton» Αθήνας.
Κατά την S&P, η Dogus έχει καταρτίσει λεπτομερές σχέδιο για να πουλήσει κατά το 2019 μέρος των ακινήτων της για συνολικά περίπου 500 εκατ. ευρώ. Ανάμεσα σε αυτά, κατά πληροφορίες, είναι τμήμα των επενδύσεων του ομίλου στην Ελλάδα, αν και ο Τούρκος δισεκατομμυριούχος φέρεται να είχε αποφασίσει οι επενδύσεις στη χώρα μας να είναι οι τελευταίες που θα ρευστοποιούσε.
Για το «Hilton», λίγο-πολύ, τα πράγματα έχουν κριθεί καθώς η πρωτοβουλία των κινήσεων ανήκει στον εφοπλιστή και ιδιοκτήτη του «Costa Navarino» Αχιλλέα Κωνσταντακόπουλο, ο οποίος ως συνέταιρος του Σαχένκ έχει το δικαίωμα της πρώτης προτίμησης.
Κατά πληροφορίες, το μοναδικό ζήτημα είναι αν η οικογένεια Κωνσταντακόπουλου θα διατηρήσει το 100% της ξενοδοχειακής μονάδας ή στο νέο σχήμα θα συμμετάσχουν και οι συνέταιροι της οικογένειας στο «Νavarino», το Olayan Group.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου