Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2019

Θέσεις και 30 υποψηφίους παρουσίασε ο Κανάκης

Τις θέσεις του συνδυασμού «Κοινωνία σε Κίνηση» και τους πρώτους 30 υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους παρουσίασε την Παρασκευή ο επικεφαλής του συνδυασμού και υποψήφιος δήμαρχος Πύλου-Νέστορος Ηλίας Κανάκης.
Πιο αναλυτικά, οι κυριότεροι αναπτυξιακοί άξονες στους οποίους προτίθεται να εστιάσει την πολιτική του, είναι:
1) Ο τουρισμός: Προτεραιότητα του  συνδυασμού είναι “να ενεργήσουν με τρόπο ώστε να καταφέρουν να επεκτείνουν τη μικρή τουριστική περίοδο και μέσω των εμπειριών, των δράσεων και την εφαρμογή ορθής αναπτυξιακής πολιτικής να ενισχύσουν την ανταγωνιστικότητα του τουριστικού προϊόντος και να συμβάλουν θετικά στην εξωστρέφεια και την προβολή του στις χώρες του εξωτερικού”.
2) Κοινωνική πολιτική και πολιτική της απασχόλησης: Δέσμευση του συνδυασμού είναι “να εφαρμόσει την ορθή κοινωνική πολιτική δίνοντας προτεραιότητα σε αυτούς που την έχουν πραγματικά ανάγκη”, με στόχο “τη σταδιακή εξασφάλιση της «ανάπτυξης χωρίς αποκλεισμούς» με υψηλά επίπεδα απασχόλησης και μείωση του αριθμού των ανθρώπων που ζουν σε συνθήκες φτώχειας ή με τον κίνδυνο του κοινωνικού αποκλεισμού”.
3) Εξυπηρέτηση του δημότη: Κύριο μέλημα είναι “να φέρουν το δήμο κοντά στον δημότη”, με “την ίδρυση γραφείου εξυπηρέτησης και πληροφόρησης του δημότη, που θα στοχεύει στη διαρκή βελτίωση της αποδοτικότητας της δημοτικής υπηρεσίας και της συνολικής ποιοτικής αναβάθμισης της εξυπηρέτησης των κατοίκων”.
4) Πρωτογενής παραγωγή: Ο συνδυασμός “θα δημιουργήσει αυτοτελές γραφείο αγροτικής παραγωγής και νέων καλλιεργειών με αρμόδιο αντιδήμαρχο”, ώστε σε συνεργασία με τους αγρότες, τις συνεταιριστικές οργανώσεις και με ιδρύματα έρευνας της αγροτικής παραγωγής να παρέχει την τεχνογνωσία, ώστε “να επιτύχουν την αύξηση της παραγωγής και κατά συνέπεια του παραγόμενου πλούτου”.
5) Οικονομική ανάπτυξη και ευημερία: Δέσμευσή τους είναι “η επιβολή στο πλαίσιο τριετίας της πολιτικής εφαρμογής μηδενικών τελών για κάθε νέα επιχείρηση που θα εγκατασταθεί, ιδιαιτέρως σε δυσμενή σημεία του δήμου”. Επιπρόσθετα, “οποιαδήποτε νέα επιχείρηση επιθυμεί να δραστηριοποιηθεί στην περιοχή θα επιδοτείται μέσα από ευρωπαϊκά προγράμματα”. Επίσης στόχος τους ως συνδυασμός είναι “η βελτίωση της προσβασιμότητας από στεριά, θάλασσα και αέρα”, καθώς και “η επαναλειτουργία του Δημοτικού Γηροκομείου στο Σουληνάρι”.
6) Ασφάλεια των πολιτών: Στόχος τους είναι “η δημιουργία της Δημοτικής Αστυνομίας για την εποπτεία των δημόσιων χώρων, την εξασφάλιση της λειτουργικότητας, καθώς και για τη γενική ασφάλεια των πολιτών”.

Ακολουθούν τα ονόματα των υποψηφίων:
Δημοτική Ενότητα Βλαχόπουλου: 
Θεόδωρος Αποστολόπουλος, Νίκος Λιανός.
Δημοτική Ενότητα Χιλοχωρίων:
Νίκος Ζωντανός, Θεόδωρος Λυμπερόπουλος, Δημήτρης Νικολόπουλος, Γιώργος Τσόπελας.
Δημοτική Ενότητα Μεθώνης: Σπύρος Δηλές, Γιώργος Ζεργιώτης, Παναγιώτης Μιχαήλ, Αναστασία Μπάκα.
Δημοτική Ενότητα Κορώνης: Παναγιώτης Αγγελόπουλος, Παναγιώτης Μπλάνας, Γιάννης Σαρδέλης, Δημήτρης Τσώνης.
Δημοτική Ενότητα Χώρας: Γεωργία Αποστολοπούλου. Νίκος Γαρατζιώτης, Γιάννης Ζαχαρόπουλος, Μαρία Μενέγου, Φώτης Φουρτούνης, Σωτήρης Χριστοφιλόπουλος.
Δημοτική Ενότητα Πύλου: Κατερίνα Θεοδωρακοπούλου –Κατσίγιαννη, Κατερίνα Καρκατζούλη, Αργύρης Καστόρας, Γιώργος Κωτσόβολος, Γιώργος Λαζογιάννης, Γιώργος Λίγγρης, Γιάννης Λίγγρης, Κωνσταντίνα Μπαλαφούτη, Νίκος Πετούμενος, Ηλίας Σαρρής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου