Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2019

Ενημερωτικό φυλλάδιο για το γλοιοσπόριο

Ενημερωτικό φυλλάδιο για το γλοιοσπόριο της ελιάς θα τυπώσει ο Δήμος Πύλου – Νέστορος, σύμφωνα με πρόσφατη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, προκειμένου να λάβουν γνώση οι παραγωγοί της περιοχής του για τους τρόπους προφύλαξης και αντιμετώπισης του μύκητα. 
Το φυλλάδιο, σημειώνεται στη σχετική απόφαση του Σώματος, έχει εκδοθεί από τον διευθυντή της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής (ΔΑΟΚ) Τριφυλίας Αντώνη Παρασκευόπουλο και από ομάδα καθηγητών του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών. 
Η απόφαση ελήφθη στο πλαίσιο συζήτησης που έγινε στην πρόσφατη συνεδρίαση του Σώματος σχετικά με το φετινό πρόγραμμα δακοκτονίας στη Μεσσηνία, στην οποία παρευρέθηκαν και ενημέρωσαν οι διευθυντές των ΔΑΟΚ Μεσσηνίας και Τριφυλίας Γιάννης Κυριακόπουλος και Αντώνης Παρασκευόπουλος αντίστοιχα. 
Στην ίδια απόφασή του εξ άλλου, το Σώμα προβλέπει ακόμα ότι οι δύο ΔΑΟΚ μαζί με τις ομάδες παραγωγών και τους προέδρους των τοπικών κοινοτήτων θα συνεργάζονται και θα ενημερώνουν τους ελαιοκαλλιεργητές σχετικά με το φετινό πρόγραμμα δακοκτονίας, όπως επίσης και ότι ο Δήμος Πύλου – Νέστορος θα προβεί στην αγορά GPS, για τη σωστή παρακολούθηση της δακοκτονίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου