Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2019

Το αληθές περί κατασκευής του βιολογικού καθαρισμού Μεθώνης - Φοινικούντας

Του Παναγιώτη Καρβέλα Υποψηφίου δημάρχου Δήμου Πύλου-Νέστορος
Με την παρούσα τοποθέτησή μου θα ήθελα να θέσω τους προβληματισμούς μου, αναφορικά με ανακοίνωση που εξέδωσε ο δήμαρχος Πύλου-Νέστορος στις 29/1/2019 στη σελίδα του δήμου αλλά και στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, σχετικά με τις ζημιές που υπέστη το παραλιακό μέτωπο της Μεθώνης από τα έντονα καιρικά φαινόμενα. Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι εδόθη εντολή να καταργηθεί ο αγωγός που μεταφέρει τα λύματα του βιολογικού καθαρισμού από τη Φοινικούντα στη Μεθώνη, καθώς η ύπαρξη αγωγού στην παραλιακή οδό της Μεθώνης αποτελεί λανθασμένη επιλογή της τότε δημοτικής αρχής (Δήμος Μεθώνης).
 
Με τη σειρά μου και έχοντας πλήρη ενημέρωση για τη λειτουργία του έργου, θα ήθελα να τονίσω ότι ο αγωγός αυτός είναι βαρυτικός και λειτουργεί από το 2009 μέχρι σήμερα χωρίς κανένα πρόβλημα. Επιπροσθέτως, ο αγωγός αυτός χρησιμοποιείται για την παροχέτευση του παραλιακού μετώπου της Μεθώνης, όπου υπάρχει μεγάλος αριθμός κατοικιών και επιχειρήσεων. Οποιαδήποτε άλλη επιλογή δεν θα μπορούσε να συμπεριλάβει και να διαχειριστεί τον όγκο των λυμάτων του παραλιακού μετώπου της Μεθώνης. Συγχρόνως, τα λύματα της περιοχής Φοινικούντας μπορούν εύκολα να διοχετευθούν στο σταθμό επεξεργασίας λυμάτων, με τη βοήθεια ενός άλλου κατασκευασμένου αγωγού. Για την προαναφερθείσα διαδικασία κρίνεται αναγκαία η συμβολή ενός υπαλλήλου της υπηρεσίας για λίγα μόνο λεπτά, καθώς πρέπει να γίνει μία απλή στροφή της συγκεκριμένης στρόφιγγας. 
Θα ήθελα να ζητήσω από τους συνδημότες μου να συγκρίνουν το έργο εκείνων που εργάστηκαν για την ολοκλήρωση της αποχέτευσης Μεθώνης την περίοδο 2004-2009, με το έργο εκείνων που ανέλαβαν την υλοποίηση του συστήματος αποχέτευσης της Κορώνης την περίοδο 2014-2019. Συγκεκριμένα, με εγκεκριμένη χρηματοδότηση 7.500.000 ευρώ από το ΥΠΕΚΑ, το έργο δεν υλοποιήθηκε ποτέ, η χρηματοδότηση απωλέσθη και η περιοχή της Κορώνης έχασε ένα ολοκληρωμένο σύστημα αποχέτευσης, που γι’ αυτήν αποτελεί έργο προτεραιότητας και υψίστης σημασίας. Γίνεται φανερό ότι η συγκεκριμένη ανακοίνωση του δημάρχου Πύλου-Νέστορος έχει προφανή στόχο να πλήξει το κύρος της τότε δημοτικής αρχής και να υποβαθμίσει ένα τεράστιο αναπτυξιακό έργο που κατασκευάστηκε την περίοδο 2004-2009. Εργο πρωτοπόρο για την εποχή του και υλοποιήσιμο από έναν δήμο που αποτελείτο από μία μικρή αλλά έμπειρη ομάδα αιρετών και υπηρεσιακών υπαλλήλων, οι οποίοι εργάστηκαν με επιμονή και μεράκι και το ολοκλήρωσαν με απόλυτη επιτυχία. Αγαπητοί συνδημότες, αυτή είναι η αλήθεια περί της κατασκευής του εν λόγω έργου. Καλώ όλους σας σε αγαστή συνεργασία προκειμένου να επαναφέρουμε τον δήμο μας σε τροχιά δημιουργίας και ανάπτυξης!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου