Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2019

Εσπερίδα «Η Στερεά Ελλάδα επιχειρεί στην Υποσαχάρια Αφρική» πραγματοποίησε το Ελληνο-Αφρικανικό Επιμελητήριο Εμπορίου και Ανάπτυξης με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας σε συνεργασία με τα τέσσερα Επιμελητήριά της



Το Ελληνο-Αφρικανικό Επιμελητήριο Εμπορίου και Ανάπτυξης και η  Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας  σε συνεργασία με τα τέσσερα Επιμελητήρια της διοργάνωσε με μεγάλη συμμετοχή,  ενημερωτική εσπερίδα  με θέμα  «Η Στερεά Ελλάδα επιχειρεί στην υποσαχάρια Αφρική: Επιχειρηματικές ευκαιρίες» την Τετάρτη 23.1.2019, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας.  Σκοπός της εσπερίδας ήταν η ενημέρωση των επιχειρηματιών για τις επενδυτικές ευκαιρίες που παρουσιάζονται στους κλάδους  των κατασκευών, ενέργειας,  τεχνολογίας, τροφίμων, τουρισμού κ.α.  σε Αφρικανικές χώρες.

Εκπρόσωποι Πρεσβειών και Προξενείων καθώς και εκπρόσωποι από την  Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου A.E, και τον Οργανισμό Ασφάλισης Εξαγωγικών Πιστώσεων και έμπειροι επιχειρηματίες της Υποσαχάριας Αφρικής  αναφέρθηκαν στην  εμπειρία τους για την οικονομία και τις προοπτικές ανάπτυξης, το επιχειρηματικό περιβάλλον, τις συνθήκες εισόδου στις αγορές της Αφρικανικής Ηπείρου. Οι παρουσιάσεις αφορούσαν τρεις χώρες της Αφρικής, την Κένυα, την Ν. Αφρική και την Ζάμπια. Τους κλάδους της ενέργειας, των κατασκευών και των τροφίμων & ποτών παρουσίασαν αντίστοιχα οι κ.κ. Ευαγ. Καμάρης, ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ ΑΕ., Ν. Μανδράς, SOFMAN A.E και Κων. Ζαΐμης, IANOS LTD.
Ο επιχειρηματικός κόσμος ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του Επιμελητήριου και γνώρισε την αγορά της Υποσαχάριας Αφρικής, η οποία προσφέρει σημαντικές επιχειρηματικές ευκαιρίες σε συγκεκριμένους τομείς λόγω των αναγκών της για εκσυγχρονισμό υποδομών, τεχνολογική εξέλιξη και αναβάθμιση του βιοτικού επιπέδου, ενώ παράλληλα πραγματοποιήθηκαν και παρουσιάσεις για την πορεία της οικονομίας των χωρών αυτών και τις εκτιμήσεις για μελλοντικές εξελίξεις.
Χαιρετισμό απεύθυναν οι κ.κ. Ευθύμιος Καραΐσκος, Αντιπεριφερειάρχης της Στερεάς Ελλάδας,   Αθανάσιος Κυρίτσης, Πρόεδρος Επιμελητηρίου Φθιώτιδας και ο Στάθης Μόκας Επίτιμος Πρόξενος του Τσαντ και  Μέλος Δ.Σ. του Ελληνο-Αφρικανικού Επιμελητήριου και ο κ. Σωτήρης Μουσούρης, Πρόεδρος του Ελληνο-Αφρικανικού Επιμελητηριου ο οποίος  αναφέρθηκε στις πολιτικο-οικονομικές συνθήκες στην Ήπειρο, στην πρόοδο του εκδημοκρατισμού και στους υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης σε πολλές χώρες της Αφρικανικής Ηπείρου.  Αναφερόμενος στις επιχειρηματικές ευκαιρίες συγκεκριμένων χωρών τόνισε ότι,  λόγω των αναγκών για εκσυγχρονισμό  στους κλάδους  υποδομών-δόμησης, ενέργειας, τεχνολογικής εξέλιξης και γενικότερα αναβάθμισης των κοινωνικών υπηρεσιών, υπάρχουν σημαντικές προοπτικές για την ελληνική επιχειρηματικότητα.
Κλείνοντας την εκδήλωση, ο Γενικός Γραμματέας του Ελληνο-Αφρικανικού Επιμελητηρίου κ. Δημήτρης Μανιατάκης εξέφρασε την πεποίθηση του ότι η εσπερίδα που διοργανώθηκε θα είναι πολύ χρήσιμη στους επιχειρηματίες δίνοντας έναυσμα  στην αναζήτηση νέων αγορών, συνεργασιών και συμπράξεων και η Υποσαχάρια Αφρική μπορεί να αποτελέσει πρόσφορη διέξοδο  για τις εξαγωγές προϊόντων και υπηρεσιών.
                          Μετά το πέρας των παρουσιάσεων οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία για κατ’ ιδίαν ενημέρωση και συζητήσεις με τους προσκεκλημένους ομιλητές και εκφράστηκε η επιθυμία συνέχειας της παραγωγικής επικοινωνίας του Ελληνο-Αφρικανικού Επιμελητηρίου με τους επιχειρηματίες της Στερεάς Ελλάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου