Τετάρτη 27 Μαρτίου 2019

Ο μητροπολίτης Μεσσηνίας για την Επανάσταση του 1821

Η Επανάσταση του 1821 είναι απελευθερωτική και όχι ταξική, δεν συσχετίζεται με τη Γαλλική Επανάσταση, παρατήρησε ο μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος, σε δηλώσεις του μετά την παρέλαση της 25ης Μαρτίου στην Καλαμάτα. Εξαπέλυσε επίσης βολές εναντίον αυτών που θεωρούν ότι μπορούν να παράσχουν δικαιώματα γεωπολιτικά και γεωφυσικά στην Τουρκία. Χαρακτηριστικά ο κ. Χρυσόστομος δήλωσε: “Η σημερινή μέρα είναι μια μέρα μνήμης ενός αγώνος των Ελλήνων εναντίον όλων εκείνων που 400 χρόνια τον είχαν στη σκλαβιά. Είναι μια μέρα διδακτική για όλους μας, κυρίως για αυτούς οι οποίοι θεωρούν ότι μπορούν να παράσχουν δικαιώματα γεωπολιτικά και γεωφυσικά και έχουν ξεχάσει ότι ο αγώνας των Ελλήνων του 1821 ήταν αγώνας εναντίον όλων αυτών, οι οποίοι σήμερα διεκδικούν αυτά τα δικαιώματα.
Η Επανάσταση του 1821 είναι μια κίνηση και μια επανάσταση απελευθερωτική και όχι ταξική, όπως κάποιοι θεωρούν και τη συσχετίζουν με τη Γαλλική Επανάσταση. Και επιπλέον είναι μια μέρα που στέλνει το μήνυμα της ενότητας, η οποία πάντοτε είναι θετική στην πατρίδα μας, ενώ όταν χάνεται και οδηγείται στη διάσπαση, δημιουργεί πάρα πολλά προβλήματα και εσωτερικά κι εξωτερικά. 
Εύχομαι να αφυπνιστούμε από τα μηνύματα της σημερινής μέρας, να καταλάβουμε ποιο είναι το μήνυμά της, να κάνουμε τη δική μας υπέρβαση και να στείλουμε το μήνυμα ότι οι Ελληνες ποτέ δε δέχθηκαν τη δουλεία, αλλά πάντοτε αγωνίζονταν για να είναι αυτοί ελεύθεροι και όλοι οι άλλοι να απολαμβάνουν και της ελευθερίας και της συνεργασίας και της συνύπαρξης”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου