Παρασκευή 15 Μαρτίου 2019

Το αεροδρόμιο της Καλαμάτας στη λίστα των πέντε ανερχόμενων περιφερειακών αεροδρομίων παγκοσμίως


Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου για το IRONMAN στην Costa Navarino , τον προσεχή Απρίλιο, ο κ. Τατούλης αποκάλυψε μια σημαντική επιτυχία και διάκριση, αφού το αεροδρόμιο Καλαμάτας μπήκε στη λίστα των 5 πλέον ανερχόμενων περιφερειακών αεροδρομίων παγκοσμίως.
Συγκεκριμένα, ο Παγκόσμιος Οργανισμός “Routes”  επικεντρώνεται αποκλειστικά στην ανάπτυξη αεροπορικών διαδρομών παγκοσμίως και διοργανώνει και εκτελεί παγκοσμίου φήμης εκδηλώσεις δικτύωσης αερογραμμών και αεροδρομίων μέσω των Περιφερειακών και Παγκόσμιων Φόρουμ Ανάπτυξης Διαδρομών.
Στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του ζητήθηκε από τις αεροπορικές εταιρείες να ψηφίσουν ποια αεροδρόμια είχαν την καλύτερη στρατηγική ανάπτυξης των αεροπορικών υπηρεσιών και την υποστήριξαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.
Η απονομή θα γίνει την Τρίτη 9 Απριλίου, στο πλαίσιο της διεθνούς έκθεσης Routes Europe στο Αννόβερο της Γερμανίας και συνυποψήφια περιφερειακά αεροδρόμια  είναι τα εξής
-Διεθνής Αερολιμένας Καλαμάτας «Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος»
-Chisinau International Airport
-Billund Airport
-Zagreb Franjo Tudman Airport
-Antwerp Airport
Ο κ. Τατούλης δήλωσε σχετικά: «Η προσβασιμότητα ήταν το βασικό στοίχημα που κληθήκαμε να κερδίσουμε και το καταφέραμε με συντονισμένες προσπάθειες και δράσεις για την προσέλκυση αεροπορικών εταιρειών και την εξασφάλιση απευθείας σύνδεσης με κεντρικούς προορισμούς από όλη την Ευρώπη.
Μέσα στα τελευταία τρία χρόνια καταφέραμε και εξασφαλίσαμε, με τη βοήθεια και του ιδιωτικού τομέα, τη λειτουργία διεθνών αεροπορικών εταιρειών όπως η British Airways, Brussels Airlines, Swiss Air, Austrian Airlines κ.ά. Θα ήθελα να επισημάνω στο σημείο αυτό και την καταλυτική υποστήριξη της Aegean Airlines στην ενίσχυση του προορισμού με πτήσεις από διάφορους προορισμούς της Ευρώπης».  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου