Δευτέρα 18 Μαρτίου 2019

Η γκρίνια της δεξιάς πολυκατοικίας

Παρακολουθήσαμε όλοι στις 15-3- 2019 στα έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης την εμφύλια διαμάχη μεταξύ του δημάρχου Πύλου-Νέστορος κ. Καφαντάρη και του υποψηφίου δημάρχου κ. Καρβέλα (αντιδημάρχου της ίδιας παράταξης κατά την περίοδο 2011-2014) σχετικά με το ζήτημα του βιολογικού σταθμού επεξεργασίας λυμάτων της Κορώνης και τις εκατέρωθεν κατηγορίες αυτών για ανικανότητα. 
Από τα λεγόμενά τους και μόνο, κάθε δημότης καταλαβαίνει το επίπεδο διοίκησης του δήμου κατά την περίοδο που αυτοί συνυπήρξαν και όχι μόνο. Ουδείς αμφισβητεί ότι η Κορώνη χρειάζεται βιολογικό. 
Ουδείς επίσης πρέπει να αμφισβητεί ότι βιολογικό χρειάζονται και οι δημοτικές ενότητες που σήμερα δεν έχουν, καθώς επίσης και ότι στους υπάρχοντες και σ’ αυτούς που πρέπει να δημιουργηθούν πρέπει να συνδεθούν οι κοινότητες, για τη σύνδεση των οποίων δεν υπάρχει καν πρόβλεψη πλην των περιπτώσεων Κορυφασίου και Αμπελοφύτου.
Απ’ την άλλη βέβαια μεριά στο δήμο υπάρχουν σήμερα τρεις βιολογικοί οι οποίοι δεν λειτουργούν ενώ οι κάτοικοι έχουν πληρώσει εδώ και καιρό τις συνδέσεις. Το πώς «λειτουργεί» ο βιολογικός της Πύλου ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες το γνωρίζουν και κυρίως το έχουν «αισθανθεί» όλοι. 
Ας γίνει λοιπόν αντιληπτό από τους διαξιφιζόμενους συνυποψήφιους που συνυπηρέτησαν το δήμο από τον ίδιο συνδυασμό την παραπάνω περίοδο ότι ένα έργο που δεν λειτουργεί και συνεπώς δεν εξυπηρετεί τους δημότες είναι σαν να μην υπάρχει. Και τούτο δεν είναι ζήτημα αποφάσεων αλλά πράξεων. 
Επειδή περαιτέρω στα παραπάνω δημοσιεύματα γίνεται λόγος και για το ζήτημα των ζωνών υψηλής παραγωγικότητας και τα εμπόδια που από το χαρακτηρισμό αυτό προβάλλονται στην οικιστική ανάπτυξη, θα πρέπει κάποιος να θυμίσει στους μαχόμενους συνυποψήφιους ότι με τη με αριθμό 1805/13-1-2013 απόφαση του δημάρχου συγκροτήθηκε διεπιστημονική ομάδα έργου, της οποίας μάλιστα προΐστατο ο κ. Καρβέλας, με αντικείμενο της κατάρτιση επιχειρησιακού προγράμματος δράσης του δήμου. 
Ενώ λοιπόν το πρόβλημα των ζωνών υψηλής παραγωγικότητας ήταν από τότε υπαρκτό και ταλάνιζε τους δημότες καμία ενέργεια επίλυσής του στα πλαίσια του έργου αυτής της επιτροπής δεν έγινε, και μόνον όταν η παράταξή μας «Κοινωνία σε κίνηση» έφερε το ζήτημα στο δημοτικό συμβούλιο προ ημερησίας διατάξεως. Λήφθηκε απόφαση να μη ζητείται από την πολεοδομική υπηρεσία του δήμου έγγραφο από τη Δ/νση Γεωργίας για το χαρακτήρα της γης πριν την έκδοση οποιασδήποτε οικοδομικής άδειας, δεδομένου ότι, κατά την άποψη που πανελλήνια επικρατεί, το έγγραφο αυτό αποτελεί απλή έκφραση γνώμης μη δεσμευτική για την πολεοδομία. 
Εντούτοις μέχρι σήμερα η απόφαση αυτή δεν έχει υλοποιηθεί με συνέπεια το πρόβλημα να παραμένει. Γι’ αυτό ακριβώς επαναλαμβάνω ότι η επίλυση των προβλημάτων είναι θέμα υπαρκτής πολιτικής βούλησης και πράξεων. Και ο συνδυασμός μας με πράξεις θα επιδιώξει την κατάργηση των ζωνών υψηλής παραγωγικότητας. 

Ηλίας Α. Κανάκης 
Υποψήφιος 
Δήμαρχος Πύλου-Νέστορος 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου