Τρίτη 12 Μαρτίου 2019

Το «Hilton» Αθηνών και τα νέα πλάνα

Μετά τις εξελίξεις των περασμένων ημερών και τη ρευστοποίηση της συμμετοχής του 50% από την τουρκική Dogus, η ΤΕΜΕΣ κατέχει πλέον το 51% του «Ηilton» στην Aθήνα (από 50% πριν), ενώ ο όμιλος Οlayan το υπόλοιπο 49%. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το επενδυτικό πλάνο αναβάθμισης, συνολικού ύψους 50 εκατ. ευρώ, πρόκειται να ξεκινήσει μέσα στους επόμενους 12 με 18 μήνες. 
Το ξενοδοχείο θα συνεχίσει κανονικά τη λειτουργία του καθ’ όλη τη διάρκεια των εργασιών και με βάση τον υφιστάμενο σχεδιασμό τα 506 δωμάτια και σουίτες του θα μετατραπούν σε περίπου 126 πολυτελείς ιδιωτικές κατοικίες και 239 δωμάτια υψηλών προδιαγραφών 5 αστέρων.
 
Επιπλέον, θα δημιουργηθούν εμπορικοί χώροι, νέο ιδιωτικό κλαμπ και εστιατόρια διακεκριμένων brands -η αρχή θα γίνει με το «Funky Gourmet» από το 2020-, όπως επίσης και χώροι για μικρές εκδηλώσεις και συναντήσεις. Επίσης, στον σχεδιασμό συμπεριλαμβάνεται η δημιουργία νέου κλαμπ υγείας και ευεξίας με εγκαταστάσεις γυμναστηρίου, σπα και πισίνας. Σημειώνεται ότι με βάση τον ισχύοντα συντελεστή, η υφιστάμενη δόμηση στο ξενοδοχείο καταλείπει ένα αδόμητο υπόλοιπο της τάξεως των 9.000 τ.μ., το οποίο θα μπορούσε να αξιοποιηθεί από την ιδιοκτήτρια εταιρεία σε περίπτωση έκδοσης νέας άδειας δόμησης για τα συγκεκριμένα τετραγωνικά μέτρα. Ενδιαφέρον είναι το γεγονός ότι οι πολυτελείς κατοικίες θα είναι branded, θα έχουν δηλαδή την υπογραφή της διεθνούς αλυσίδας, η οποία θα βάλει την υπογραφή της στο ξενοδοχείο, με ενδεχόμενο να παραμείνει στον ρόλο του διαχειριστή η Hilton. Yπενθυμίζεται ότι ήδη από πέρυσι έχει υπογραφεί παράταση έως το 2021 της σύμβασης με τον ξενοδοχειακό κολοσσό της Ηilton για το ιστορικό ξενοδοχείο, με το δίδυμο των ιδιοκτητών να αφήνει ανοιχτό το παράθυρο συνεργασιών και με άλλους ομίλους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου