Παρασκευή 12 Απριλίου 2019

19 κάτοικοι του Ευαγγελισμού κατηγορούνται για συκοφαντική δυσφήμιση


Παρότι έχουν περάσει ήδη 8 χρόνια, ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί η δικαστική διαμάχη που έχει ξεσπάσει μεταξύ των κατοίκων ενός ολόκληρου χωριού με κάτοικο διπλανού χωριού, για 330 στρέμματα στον Ευαγγελισμό Πυλίας.
Πριν από λίγες μέρες ο συγκεκριμένος κάτοικος αθωώθηκε από το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Καλαμάτας για την κατηγορία της ψευδούς αναφοράς προς την αρχή, για την οποία είχε καταδικασθεί πρωτόδικα σε ένα έτος φυλάκισης. Το δικαστήριο αποφάνθηκε ότι ενήργησε με δόλο, πλην όμως δεν ολοκλήρωσε τις πράξεις του και έτσι τον αθώωσε.
Χθες κατηγορούμενοι για ψευδή καταμήνυση και συκοφαντική δυσφήμηση από κοινού βρέθηκαν ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Καλαμάτας 19 κάτοικοι από το χωριό Ευαγγελισμός, έπειτα από μήνυση του κατοίκου του διπλανού χωριού με τον οποίο βρίσκονται σε μεγάλη δικαστική διαμάχη για τη διεκδίκηση 330 στρεμμάτων, τα οποία με συμβόλαια δείχνουν ότι τους ανήκουν.
Το δικαστήριο χθες αποφάνθηκε ότι για την κατηγορία της ψευδούς καταμήνυσης κατά των 19 κατοίκων πρέπει να τελεσιδικήσει (εκδοθεί) η απόφαση που αφορά στο μηνυτή. Έτσι, αποφάσισε την αναβολή της υπόθεσης για τον Ιούνιο. Μάλιστα, οι κατηγορούμενοι κάτοικοι, οι οποίοι είναι όλοι μεγάλοι σε ηλικία, διαμαρτυρήθηκαν έντονα για τη χρόνια ταλαιπωρία τους.
 
Σχεδόν όλο το χωριό
Η υπόθεση αφορά σχεδόν ένα ολόκληρο χωριό, καθώς το 2012 ξαφνικά 19 κάτοικοι του Ευαγγελισμού ανακάλυψαν ότι κάτοικος διπλανού χωριού προσπαθούσε να ιδιοποιηθεί τις περιουσίες τους. Μάλιστα, μία από τις περιπτώσεις που έχει εκδικασθεί, αφορούσε περιουσία περίπου 100 στρεμμάτων.
Η υπόθεση άρχισε να αποκαλύπτεται όταν κάτοικος του Ευαγγελισμού, το Μάιο του 2012, αντιλήφθηκε ότι ο κάτοικος του διπλανού χωριού μπήκε σε έκταση που ανήκε σε ξάδελφό του και την οποία διαχειριζόταν ο ίδιος με πληρεξούσιο. Ο κάτοικος του διπλανού χωριού έκοψε 90 ελαιόδενδρα ηλικίας άνω των 80 ετών και πούλησε τα ξύλα, ενώ έλεγε ότι η έκταση του ανήκει. Ο πληρεξούσιος, αντιδρώντας, έστειλε εξώδικο στον «καταπατητή», ενώ κατήγγειλε το γεγονός στον εισαγγελέα.
 
Συκοφαντική δυσφήμηση
Τότε και εξαιτίας αυτού του περιστατικού αποκαλύφθηκε ότι ο κάτοικος του διπλανού χωριού προσπαθούσε να πάρει και γειτονικές εκτάσεις άλλων κατοίκων, με το σύνολο να ξεπερνά τα 330 στρέμματα, ενώ είχε ξεκινήσει και διαδικασίες για μεταγραφή των εκτάσεων αυτών.
Έτσι και οι 19 κάτοικοι κατέφυγαν εναντίον του στη Δικαιοσύνη. Από την πλευρά του, όμως, ο κάτοικος του διπλανού χωριού έχει μηνύσει τους κατοίκους του Ευαγγελισμού για ψευδή καταμήνυση και συκοφαντική δυσφήμηση.

Της Βίκυς Βετουλάκη 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου