Τρίτη 23 Απριλίου 2019

Εκδήλωση για τον διαβήτη στη Μεθώνη

Ο δεύτερος κύκλος των εκδηλώσεων "Μεσσηνιακές ημέρες για τον σακχαρώδη διαβήτη - Υψώνουμε ασπίδα προστασίας" ολοκληρώθηκε την Κυριακή το πρωί στη Μεθώνη του Δήμου Πύλου-Νέστορος. 
Η πρωτοβουλία των εκδηλώσεων αυτών ανήκει στο Σύλλογο Διαβητικών Μεσσηνίας και στοχεύουν στην ενημέρωση-ευαισθητοποίηση του κοινού για τη μεγάλη μάστιγα του σύγχρονου κόσμου, αλλά και έναν ύπουλο εχθρό της ζωής μας, τον σακχαρώδη διαβήτη.
Η πρόληψη του διαβήτη και των επιπλοκών του θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι δεν σώζει μόνο ζωές, αλλά βελτιώνει και την ποιότητα ζωής των διαβητικών. Ομιλητής αλλά και επιστημονικός συντονιστής των δράσεων αυτών για όλη τη Μεσσηνία είναι ο επίκουρος καθηγητής Παθολογίας - Διαβήτη του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών ιατρός Παναγιώτης Γ. Χαλβατσιώτης. 
Την παρουσίαση του επίκουρου καθηγητή προλόγισε η πρόεδρος του Συλλόγου Διαβητικών "Γλυκιά Μεσσηνία" Αθανασία Καρούνου.
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν η πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Κωνσταντίνα Καζά και ο πρ. αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος και υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Βασίλης Καπέλιος. Πριν την εκδήλωση έγιναν δωρεάν μετρήσεις σακχάρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου