Τετάρτη 10 Απριλίου 2019

Κέντρο πολιτισμού στο παλαιό Γυμνάσιο Πύλου

Κέντρο πολιτισμού επιδιώκει να δημιουργήσει ο Δήμος Πύλου - Νέστορος στο παλαιό Γυμνάσιο της Πύλου, η ανακαίνιση του οποίου εντάχθηκε με 2.224.080 ευρώ στο επιχειρησιακό πρόγραμμα “Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία 2014 – 2020”. 
Σύμφωνα με τη σχετική μελέτη που είχε υποβάλει ο δήμος στο υπουργείο Οικονομικών και Ανάπτυξης, το κτήριο -μετά από τις εργασίες που θα γίνουν σε αυτό- προορίζεται να στεγάσει τη Δημοτική Φιλαρμονική, για πρόβες και συναυλίες, αλλά και για εκπαίδευση των εκτελεστών της, ενώ προβλέπεται να φιλοξενήσει και τη Δημοτική Βιβλιοθήκη. Επιπλέον προγραμματίζεται η δημιουργία μικρού συνεδριακού χώρου πολλαπλών χρήσεων, ενός ακόμα χώρου πολιτιστικών εκθέσεων, καθώς και ενός βοηθητικού χώρου εστίασης για τις ανάγκες λειτουργίας. 
Η εγκεκριμένη πίστωση θα χρηματοδοτήσει, ειδικότερα, τις μελέτες ωρίμανσης της επανάχρησης του παλαιού Γυμνασίου, τις εργασίες για την ανακατασκευή του, την προμήθεια του απαραίτητου εξοπλισμού, όπως επίσης τις υπηρεσίες του τεχνικού συμβούλου, καθώς και την προβολή του εν λόγω έργου με τη δημιουργία φυλλαδίων και αφισών και άλλου σχετικού υλικού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου