Παρασκευή 10 Μαΐου 2019

ΤΕΜΕΣ: Επενδύσεις 300 εκατ. ευρώ από το «Hilton» έως την «Costa Navarino»


"Πράσινο" από την Επιτροπή 
Ανταγωνισμού για το deal ΤΕΜΕΣ - Hilton
 
 
•Κωνσταντακόπουλος: Η επένδυση στο Hilton σημαίνει ότι έχουμε εμπιστοσύνη στην Ελλάδα και την Αθήνα
 
•Από το 2019 το lifting των 50 εκατ. ευρώ στο Hilton Aθηνών
 
 
 
Η Επιτροπή Ανταγωνισμού ενέκρινε ομόφωνα τη συγκέντρωση που αφορά στην απόκτηση αποκλειστικού ελέγχου της εταιρείας με την επωνυμία «ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ Α.Ε.» επί της εταιρείας με την επωνυμία «ΙΟΝΙΚΗ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ Α.Ε.», δεδομένου ότι η εν λόγω συγκέντρωση, καίτοι εμπίπτει στο πεδίο εφαρμογής της παρ. 1 του άρθρου 6 του Ν. 3959/2011, δεν προκαλεί σοβαρές αμφιβολίες ως προς το συμβατό αυτής με τις απαιτήσεις λειτουργίας του ανταγωνισμού στις αγορές στις οποίες αφορά.
Όπως έχει γράψει το newmoney.gr, Μεσσηνία και Αθήνα αυτή τη στιγμή είναι οι δύο βασικές περιοχές ενδιαφέροντος της ΤΕΜΕΣ, του φορέα ανάπτυξης της Costa Navarino, όπου η οικογένεια Κωνσταντακόπουλου διατηρεί το 75% και ο όμιλος Olayan συμμετέχει με 25% μέσω της Fivedunes Limited, ωστόσο πρόθεση της εταιρείας, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται, είναι «να επεκταθεί και σε άλλες περιοχές στην Ελλάδα στο μέλλον».
Το επενδυτικό πλάνο αναβάθμισης του Hilton, σύμφωνα με το δημοσίευμα, συνολικού ύψους 50 εκατ. ευρώ, πρόκειται να ξεκινήσει μέσα στους επόμενους 12 με 18 μήνες. Το ξενοδοχείο θα συνεχίσει κανονικά τη λειτουργία του καθ' όλη τη διάρκεια των εργασιών και με βάση τον υφιστάμενο σχεδιασμό τα 506 δωμάτια και σουίτες του θα μετατραπούν σε περίπου 126 πολυτελείς ιδιωτικές κατοικίες και 239 δωμάτια υψηλών προδιαγραφών 5 αστέρων.
Επιπλέον, θα δημιουργηθούν εμπορικοί χώροι, νέο ιδιωτικό κλαμπ και εστιατόρια διακεκριμένων brands -η αρχή θα γίνει με το «Funky Gourmet» από το 2020-, όπως και χώροι για μικρές εκδηλώσεις και συναντήσεις. Επίσης, στο σχεδιασμό συμπεριλαμβάνεται η δημιουργία νέου κλαμπ υγείας και ευεξίας με εγκαταστάσεις γυμναστηρίου, σπα και πισίνας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου