Τετάρτη 29 Μαΐου 2019

ΜΟΝΟΜΑΧΙΑ ΚΑΦΑΝΤΑΡΗ - ΚΑΡΒΕΛΑ Με το βλέμμα στραμμένο σε Κανάκη - Βρεττάκο

Ο Δημήτρης Καφαντάρης και ο Τάκης Καρβέλας είναι οι υποψήφιοι δήμαρχοι που θα διεκδικήσουν τον Δήμο Πύλου - Νέστορος αυτή την Κυριακή 2 Ιουνίου. 
Ο νυν δήμαρχος Δ. Καφαντάρης έχει προβάδισμα 6,10 μονάδων έναντι του πρώην αντιδημάρχου Τ. Καρβέλα (37,40% - 31,30%) και 827 ψήφων (5.072 - 4.245). 
Καθοριστική αναμένεται να είναι η στάση των άλλων δύο υποψηφίων, κυρίως του Ηλία Κανάκη (18,80%), αλλά και του Δημήτρη Βρεττάκου (7,22%). Η επικεφαλής της “Λαϊκής Συσπείρωσης” Σοφία Αποστολοπούλου (5,28%), λόγω της πανελλαδικής γραμμής του ΚΚΕ στον δεύτερο γύρο των εκλογών θα είναι αμέτοχη. 
Χθες με γραπτή του δήλωση ο Ηλ. Κανάκης παρομοίασε το δίλημμα “Τι Καφαντάρης τι Καρβέλας;” με το δίλημμα “Τι Πλαστήρας τι Παπάγος;” και εκτιμά πως είναι “όμοιοι, οι δύο όψεις μιας κάλπικης λίρας”. 
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ μας: 

• Από το περιβάλλον του Δημήτρη Καφαντάρη εκτιμάται πως “η διαφορά είναι σημαντική, δίνει προβάδισμα” και αναφέρεται πως “είναι θετικό το ότι έρχονται μαζί μας άνθρωποι που δεν μας υποστήριξαν την πρώτη Κυριακή”. Ο συνδυασμός του νυν δημάρχου στέκεται ότι είναι πρώτοι σχεδόν σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες, και υποστηρίζει ότι μεγαλώνει η διαφορά. Χωρίς να έχει γίνει κάποια συνάντηση με τους άλλους υποψηφίους δημάρχους, αναφέρουν ότι “για εμάς οι συνεργασίες είναι ανοιχτές, τις επιδιώκουμε με όλους” - και παρατηρούν πως “το κάλεσμά μας το ασπάζονται οι περισσότεροι”. 
• Από το συνδυασμό του Τάκη Καρβέλα εκτιμάται ότι “είναι μια διαφορά που ανατρέπεται” και υπάρχει η εκτίμηση ότι ο νυν δήμαρχος έχει πιάσει ταβάνι. Αναφέρουν πως περιμένουν σε Δημοτικές Ενότητες που ήταν αμφίρροπες, να έχουν σοβαρό προβάδισμα. Χαρακτηριστικά μας είπαν ότι “δημιουργείται ένα πλειοψηφικό ρεύμα υπέρ του Τάκη Καρβέλα που όλο και δυναμώνει”.Η ίδια πηγή μας είπε ότι τις επόμενες ώρες ο υποψήφιος δήμαρχος θα συναντηθεί με όλα τα μέλη του συνδυασμού του, ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο της συνάντησης με τον Ηλ. Κανάκη και τον Δ. Βρεττάκο, καθώς “είναι εν δυνάμει εταίροι μας στη διοίκηση του δήμου, για να διοικηθεί”. 
• Στη δήλωσή του ο Ηλίας Κανάκης σημειώνει: 
«Με αίσθημα ευθύνης και κοινωνικού χρέους αισθάνομαι την ανάγκη να απευθύνω ένα μεγάλο ευχαριστώ, από τα βάθη της καρδιάς μου, σε όλες και σε όλους εσάς που στηρίξατε το συνδυασμό μας “Κοινωνία σε Κίνηση” και μας τιμήσατε με την ψήφο σας στο δύσκολο αγώνα μας. 
Το έως τώρα εκλογικό αποτέλεσμα στο Δήμο Πύλου - Νέστορος έχει εξήγηση. Οικοδομήθηκε στο πλαίσιο συμβιβασμών, υποχωρήσεων και συναλλαγών. Δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι. 
Τι Παπάγος τι Πλαστήρας; Τι Καφαντάρης τι Καρβέλας; Τόσο όμοιοι. Οι δύο όψεις μιας κάλπικης λίρας. 
Η συνείδηση του καθενός να γίνει κριτήριο και ας συνδιοικήσουν. Το έχουν ξανακάνει με “ένδοξα” αποτελέσματα. Απελθέτω από εμού το ποτήριον τούτο». 
• Από το περιβάλλον του υποψήφιου Δημήτρη Βρεττάκου σημείωσαν ότι δεν έχουν σκεφτεί ακόμα τι θα κάνουν τη δεύτερη Κυριακή και παρατήρησαν ότι περιμένουν Καφαντάρη και Καρβέλα "να μιλήσουν, να τους ακούσουμε, για να δούμε τι προτείνουν”. Πάντως μας είπαν ότι περιμένουν και τα τελικά αποτελέσματα, καθώς δεν ξέρουν τι ψήφους έχουν πάρει - και σχολίασαν αρνητικά την οργάνωση και λειτουργία του δήμου. 
Γ.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου