Μεγάλη διαφορά παρουσιάζει η τιμή του ελαιόλαδου στη διεθνή αγορά, σύμφωνα με τα στοιχεία του International Olive Council (IOC) για το μήνα Απρίλιο.
Συγκεκριμένα το ισπανικό ελαιόλαδο πωλείται με μέση τιμή παραγωγού 2,39 ευρώ το κιλό, το ελληνικό 2,68 ευρώ το κιλό, το τυνησιακό 3,43 ευρώ το κιλό και το ιταλικό 6 ευρώ το κιλό.
Αναλυτικά και σύμφωνα πάντα με το ΙΟC:
«Οι μέσες τιμές παραγωγού έξτρα παρθένου ελαιολάδου στην Ισπανία στα τέλη Απριλίου διαμορφώθηκαν στα 2,39 ευρώ/κιλό, παρουσιάζοντας μια πτώση κατά 21% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους.
Οι τιμές έξτρα παρθένου στην Ιταλία στα μέσα Απριλίου έφτασαν στα 6 ευρώ/κιλό, παρουσιάζοντας μια αύξηση κατά 48% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.
Οι τιμές στην Ελλάδα τον Απρίλιο κυμάνθηκαν στα 2,68 ευρώ/κιλό, με μείωση κατά 10% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή.
Οι τιμές στην Τυνησία παραμένουν σταθερές στα 3,43 ευρώ/κιλό, που όμως είναι μειωμένες κατά 18% σε σχέση με τις αντίστοιχες περσινές».
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου