Σάββατο 8 Ιουνίου 2019

Προγραμματική σύμβαση για ΣΧΟΟΑΠ Μεθώνης

Προγραμματική σύμβαση για την επικαιροποίηση του Σχεδίου Χωρικής και Οικιστικής Οργάνωσης Ανοιχτής Πόλης (ΣΧΟΟΑΠ) της Δ.Ε. Μεθώνης υπέγραψε ο δήμαρχος Πύλου - Νέστορος Δημήτρης Καφαντάρης, υλοποιώντας σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου. 
Οπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση του δήμου, η επικαιροποίηση της σήμερα υφιστάμενης μελέτης -η οποία είχε παραληφθεί από τον τ. Δήμο Μεθώνης- καθίσταται απολύτως αναγκαία, καθώς «παραμένει ανενεργή αρκετό καιρό και το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων "έχει βάλει φρένο" στην υλοποίησή της, λόγω πολλών προβλημάτων που έχει». 
Σκοπός της επικαιροποίησης, προστίθεται στην ίδια ανακοίνωση, είναι «η υιοθέτηση των νέων δεδομένων που έχουν προκύψει το τελευταίο χρονικό διάστημα, λαμβάνοντας υπόψη και τις παρατηρήσεις που έχουν εγγράφως κατατεθεί, ώστε να αποκτήσει η Δ.Ε. Μεθώνης ένα σύγχρονο ΣΧΟΟΑΠ, που θα δώσει τη δυνατότητα στον τόπο να αναπτυχθεί. Με τις τροποποιήσεις που θα προκύψουν από τη συγκεκριμένη σύμβαση δίνεται το "πράσινο φως" στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και σε άλλες υπηρεσίες να μπορέσουν να δώσουν θετική εισήγηση, ούτως ώστε η μελέτη να γίνει νόμος του κράτους και να εφαρμοστεί».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου