Τρίτη 16 Ιουλίου 2019

Η Μεσσηνία στη διάσημη τηλεοπτική σειρά «The trip»

18
Μετά τη Βρετανία, την Ιταλία και την Ισπανία ο γνωστός σκηνοθέτης Μάικλ Γουιντερμπότομ αφιερώνει στην Ελλάδα τον επόμενο σταθμό της διάσημης σειράς «The Τrip».
Οι κωμικοί ηθοποιοί Στιβ Κούγκαν και Ρομπ Μπράιτον προσφέρουν χορταστικές δόσεις βρετανικού φλεγματικού χιούμορ στα ταξίδια διερεύνησης που κάνουν στις χώρες της Ευρώπης, καθώς δοκιμάζουν την τοπική κουζίνα ή επισκέπτονται τουριστικά αξιοθέατα και χώρους πολιτισμού.
Τα παλαιότερα «trips» που ξεκίνησαν το 2010 στο BBC έγιναν ταινίες μεγάλου μήκους, προβλήθηκαν σε διεθνή φεστιβάλ και κέρδισαν παγκόσμια αναγνώριση. Το «The trip to Greece» είναι εμπνευσμένο από τη μυθική ιστορία του Οδυσσέα και την επιστροφή του στην Ιθάκη.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ στην "Καθημερινή", γυρίσματα έγιναν σε πολλούς αρχαιολογικούς χώρους όπως στην Αρχαία Αγορά της Αθήνας, στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου, στο Ναό του Απόλλωνα στους Δελφούς, στο Παλάτι του Νέστορα κ.α., καθώς και σε πολλά εστιατόρια και σημεία ενδιαφέροντος σε Αθήνα, Ύδρα, Λέσβο, Χαλκιδική, Πήλιο, Καβάλα και Πελοπόννησο με την υποστήριξη του Hellenic Film Commission του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου.
Η ιστορία της Δημοκρατίας, της Αθήνας, η σημασία της Ακρόπολης, η αρχαία τραγωδία και το θέατρο είναι, επίσης, μερικά από τα θέματα που αγγίζουν οι συζητήσεις των δύο ηθοποιών κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τους.
«Στην Ελλάδα θέλουμε να συζητήσουμε για τη Δημοκρατία, την ελληνική μυθολογία, την ελληνική φιλοσοφία, την πολιτική της σύγχρονης Ελλάδας, που είναι ενδιαφέρουσα σε σχέση με την Ευρώπη, καθώς και τη σχέση της Βρετανίας με την Ευρώπη. Διατυπώνουμε ερωτήσεις για μεγάλα θέματα, αλλά και τα απλά ερωτήματα στη ζωή σε σχέση με τα μεγάλα ερωτήματα», δήλωσε σχετικά ο Στιβ Κούγκαν.
Ο βραβευμένος Μάικλ Γουιντερμπότομ είχε βρεθεί στην Ελλάδα και το 2018 για τα γυρίσματα της ταινίας του Greed. Η τηλεοπτική σειρά «The Trip to Greece» θα προβληθεί στο Sky One της Βρετανίας και θα κυκλοφορήσει ως κινηματογραφική ταινία παγκοσμίως το 2020. Τη διανομή στην Ελλάδα έχει αναλάβει η Filmtrade.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου