Τετάρτη 7 Αυγούστου 2019

Στον Καραμανλή για το Καλαμάτα – Ριζόμυλος- Πύλος σήμερα ο Καφαντάρης!


Έφθασε με καθυστέρηση 5 μηνών στη Μεσσήνη το «στικάκι» με τη βελτίωση της χάραξης στον υφιστάμενο δρόμο


Στο Δημαρχείο Μεσσήνης βρίσκεται από την περασμένη Πέμπτη ένα «στικάκι» από το υπουργείο Υποδομών το οποίο περιέχει τη «χάραξη» του δρόμου Καλαμάτα – Ριζόμυλος- Πύλος, σύμφωνα με τη μελέτη που είχε αναλάβει να εκπονήσει ο «Μορέας». Το «στικάκι» έφθασε με 5μηνη καθυστέρηση κατόπιν αιτήματος της διαπαραταξιακής επιτροπής του Δήμου Μεσσήνης, που είχε συσταθεί τον περασμένο Μάρτιο, με αίτημα να παραλάβει το Δημοτικό Συμβούλιο τη νέα μελέτη.
Σήμερα, το περιεχόμενο από το «usb» πρόκειται να κοινοποιηθεί τόσο στις μειοψηφίες όσο και στις μειοψηφίες του νυν Δημοτικού Συμβουλίου. Απόψε, δε, συνεδριάζει το Σώμα, κατά πάσα πιθανότητα στην τελευταία συνεδρίαση με αυτή τη σύνθεση, καθώς στις 24 Αυγούστου ορκίζεται δήμαρχος ο Γιώργος Αθανασόπουλος.
Η «καθυστέρηση» στην ενημέρωση της διαπαραταξιακής επιτροπής οφείλεται στην απουσία την προηγούμενη εβδομάδα της αρμόδιας αντιδημάρχου Γεωργίας Παναγοπούλου, ενώ και ο απερχόμενος δήμαρχος είχε μια ελαφριά περιπέτεια με την υγεία του και βρίσκεται εκτός καθηκόντων.
Σύμφωνα με την κα Παναγοπούλου, είναι πολύ πιθανό η διαπαραταξιακή επιτροπή για το δρόμο να συνεδριάσει στο άμεσο χρονικό διάστημα.

Ξεκαθαρίζουν οι προθέσεις
Ωστόσο, τα «σπουδαία νέα» αναφορικά με το Καλαμάτα – Ριζόμυλος- Πύλος – Μεθώνη αναμένονται σήμερα στην προγραμματισμένη συνάντηση για τις 11.00 το πρωί μεταξύ του δημάρχου Πύλου-Νέστορος Δημήτρη Καφαντάρη και του νέου υπουργού Υποδομών, Κώστα Αχ. Καραμανλή. Σ’ αυτή τη συνάντηση είναι πολύ πιθανό να διαφανούν οι προθέσεις της νέας κυβέρνησης σχετικά με το συγκεκριμένο δρόμο. Τόσο το προηγούμενο διάστημα όσο και κατά τη διάρκεια των προγραμματικών δηλώσεων, ο κ. Καραμανλής είχε καταστήσει σαφές ότι όλα τα έργα και οι διαγωνισμοί της προηγούμενης κυβέρνησης θα εξεταστούν από «μηδενική» βάση.
Υπενθυμίζουμε, δε, ότι τον Οκτώβριο του 2018 ο νέος πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τότε, είχε επισκεφθεί το Δημαρχείο Πύλου, παρουσία και του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, και είχε δεσμευτεί να συμβάλει τα μέγιστα για την ολοκλήρωση του μεγάλου αναπτυξιακού έργου του δρόμου Καλαμάτα-Πύλος-Μεθώνη, υπογραμμίζοντας πως πρόθεσή του είναι να διευκολύνει την αυτοδιοίκηση να διευθετήσει τα θέματά της παρέχοντάς της μεγαλύτερη ευελιξία.

Του Κώστα Γαζούλη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου