Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2019

29 Κούρδοι μετανάστες διασώθηκαν στη Σαπιέντζα

Είκοσι εννέα Κούρδοι μετανάστες διασώθηκαν το πρωί του Σαββάτου στη θάλασσα, κοντά στη Σαπιέντζα, από το Λιμεναρχείο Πύλου και φιλοξενούνται στο κλειστό γυμναστήριο της πόλης.
Οι λιμενικοί συνέλαβαν και έναν 39χρονο Ρώσο, που φέρεται να είναι ο διακινητής.
Ο συλληφθείς αναζητείτο λόγω εμπλοκής του σε άλλο περιστατικό παράνομης διακίνησης αλλοδαπών στις 15 Σεπτεμβρίου και για το λόγο αυτό έδωσε ψεύτικα στοιχεία ταυτότητας. 

Οι μετανάστες ξεκίνησαν το ταξίδι για την Ιταλία, αναζητώντας μια καλύτερη τύχη, τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου, με το ιστιοφόρο “Staris” σημαίας Ολλανδίας από την παραλία “Κουμπάρες” κοντά στη Μεθώνη. Ομως, το Λιμεναρχείο της Πύλου βρισκόταν σε επιφυλακή, λόγω πληροφοριών για τη δράση διακινητών στην περιοχή. Ετσι σε συνεργασία με την αρμόδια Διεύθυνση Ασφαλείας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, το πλωτό σκάφος του Λιμεναρχείου εντόπισε τις πρώτες πρωινές ώρες στη θαλάσσια περιοχή δυτικά της Σαπιέντζας και σε απόσταση περίπου 2 ναυτικών μιλίων από τις ακτές, το ιστιοφόρο να βρίσκεται σε δύσκολη θέση, με επιβαίνοντες τους 29 μετανάστες. 
Αμεσα έγινε η μετεπιβίβασή τους στο περιπολικό σκάφος του Λιμενικού και στη συνέχεια μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο λιμάνι της Πύλου, ενώ το ιστιοφόρο που οδηγήθηκε στο λιμάνι, κατασχέθηκε.
Προανάκριση για το πώς έφθασαν στην παραλία της Μεθώνης και πώς οι Κούρδοι μετανάστες συμφώνησαν με το διακινητή για το ταξίδι, διενεργείται από το Λιμεναρχείο Πύλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου