Τα δωρεάν «Σεμινάρια Μεσσηνιακής Γαστρονομίας» διοργανώνουν για 7η συνεχή χρονιά το Ίδρυμα “Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου”, σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Μεσσηνίας, το Σχολείο Τουρισμού Καλαμάτας και την υποστήριξη της ομάδας των επαγγελματιών του διατροφικού τομέα «Μπριγάδα», τα οποία θα πραγματοποιηθούν στις εγκαταστάσεις της Costa Navarino, 13-16 Νοεμβρίου.
Στόχος της Γιορτής είναι η ανάδειξη και καθιέρωση της γαστρονομικής παράδοσης της Μεσσηνίας και η ενίσχυση της προβολής και χρήσης των τοπικών προϊόντων και απευθύνεται κυρίως σε επαγγελματίες μάγειρες, chefs, ιδιοκτήτες εστιατορίων και ξενοδοχειακών μονάδων, καθώς και εργαζομένους πάσης φύσης σχετικά με τον κλάδο.
Το πρόγραμμα της Γιορτής Μεσσηνιακής Γαστρονομίας περιλαμβάνει για τις 2 πρώτες ημέρες (13-14 Νοεμβρίου) εισηγήσεις από επαγγελματίες της γαστρονομίας και του τουρισμού, καθώς και «εργαστήρια μαγειρικής τέχνης – workshop – επίδειξη τεχνικών από καταξιωμένους Μεσσήνιους επαγγελματίες και γαστρονομική δοκιμή».
Συγκεκριμένα, στις 13 Νοεμβρίου ο κ. Nico Bartalini θα παρουσιάσει το πετυχημένο παράδειγμα της Τοσκάνης. Στη συνέχεια η ομάδα του “Tinos food path” θα εξηγήσει πώς η προσπάθεια των επαγγελματιών του νησιού αλλάζει τον τουριστικό χάρτη αναδεικνύοντας την τοπική γαστρονομία. Ο κ. Γιάννης Τζαβλόπουλος θα αναλύσει πώς τα τοπικά προϊόντα αποτελούν την εμπορική ταυτότητα μιας περιοχής. Τέλος, μέλη της ομάδας “Meating Greece” θα πραγματοποιήσουν επίδειξη κοπής κρεάτων.
Στις 14 Νοεμβρίου, ο chef Δημήτρης Σκαρμούτσος θα μιλήσει για τη σημαντικότητα της χρήσης τοπικών προϊόντων στην κουζίνα και πώς αυτό θα συμβάλει στην ανάπτυξη του εστιατορίου. Στη συνέχεια ο chef Δημήτρης Νίκολης θα κάνει μια ιστορική αναδρομή των μεσσηνιακών προϊόντων από την αρχαιότητα έως σήμερα και θα αναφερθεί στην εξέλιξη της γαστρονομίας. Τέλος ο Θωμάς Δούζης, διευθύνων σύμβουλος του “ΕΡΓΟΝ”, θα αναλύσει το επιτυχημένο παράδειγμα της εταιρείας θεωρώντας την γαστρονομία ως τουριστικό προϊόν.
Την Παρασκευή 15 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθούν εκπαιδευτικά προγράμματα μόνο για μαθητές.
Το Σάββατο 16 Νοεμβρίου θα γίνουν εισηγήσεις μόνο για επαγγελματίες της εστίασης. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει εισήγηση από τον Στράτο Κορνά, καθηγητή Μαγειρικής Τέχνης με θέμα “Η εκπαίδευση στους χώρους εστίασης”. Στη συνέχεια ο κ. Ντίνος Στεργίδης, δημοσιογράφος οίνου και οργανωτής έκθεσης Οινόραμα, θα αναφερθεί στη σημασία της Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης στο μάρκετινγκ του κρασιού. Τέλος, θα ακολουθήσει εισήγηση από την κυρία Αθηνά Πάνου, Food blogger/photographer & Social Media Manager, με θέμα “Εστιατόρια και Social Media”.
Για δηλώσεις συμμετοχής στα σεμινάρια οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με την κα Γεωργία Παλόγλου (Επιμελητήριο Μεσσηνίας) στο τηλέφωνο 27210 62218 και ώρες 8.00-14.00. Με e-mail (g.paloglou@mcci.gr) γράφοντας ονοματεπώνυμο, ιδιότητα, τηλ. επικοινωνίας και αριθ. κυκλ. αυτοκινήτου. Για ώρες εκτός γραφείου μπορούν να επικοινωνούν στο 6986 689093. Η συμμετοχή μπορεί να γίνει μόνο κατόπιν προεγγραφής.
Επίσης, για να εξασφαλίσετε θέση με τα δρομολόγια λεωφορείων από την Καλαμάτα προς Costa Navarino θα χρειαστεί να επικοινωνήσετε άμεσα με την κυρία Γ. Παλόγλου στο τηλ. 2721062218, διότι οι θέσεις είναι συγκεκριμένες και θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας.
Προθεσμία προεγγραφών: 11 Νοεμβρίου 2019
Σημείωση: θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου