Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2019

Μετέφερε παράνομα αλλοδαπούς για να δουλέψουν στη Μεσσηνία

Ένας 29χρονος Αφγανός που κατοικεί στη Μεσσηνία συνελήφθη χθες στην Αρκαδία, καθώς με αυτοκίνητο που ανήκει σε Βούλγαρο μετέφερε παράνομα στο Σουληνάρι Μεσσηνίας, έναντι αμοιβής, έξι αλλοδαπούς για να εργασθούν στο μάζεμα ελιών.
Το αυτοκίνητο εντοπίσθηκε ξημερώματα στα διόδια της Νεστάνης, ενώ οι τέσσερις από τους έξι αλλοδαπούς που μετέφερε ήταν παράνομα στη χώρα.
 
Διόδια Νεστάνης
Το όχημα με τους συνολικά επτά επιβάτες εντοπίσθηκε ξημερώματα της Τετάρτης, στον αυτοκινητόδρομο Κόρινθος- Τρίπολη- Καλαμάτα και κλάδο Λεύκτρο- Σπάρτη και συγκεκριμένα στα διόδια της Νεστάνης, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος της Αρκαδίας.
Το αυτοκίνητο είχε κατεύθυνση προς Μεσσηνία και οδηγός του ήταν ένας 29χρονος από Αφγανιστάν που κατοικεί στη Μεσσηνία. Όπως διαπίστωσαν οι αστυνομικοί, μετέφερε παράνομα έξι αλλοδαπούς.
Μάλιστα, ο 29χρονος δεν είχε δίπλωμα οδήγησης, ενώ το αυτοκίνητο ανήκει σε Βούλγαρο που επίσης κατοικεί στη Μεσσηνία.
 
Από την Καλλονή Αργολίδας
Στο αυτοκίνητο επέβαιναν ένας 22χρονος, ένας 27χρονος και δύο 20χρονοι από το Πακιστάν, οι οποίοι στερούνταν ταξιδιωτικών εγγράφων, καθώς κι ένας 21χρονος από το Πακιστάν κι ένας 19χρονος από το Αφγανιστάν, που διέθεταν ταξιδιωτικά έγγραφα.
Όπως προέκυψε στη συνέχεια, αντί χρημάτων, ο 29χρονος τους παρέλαβε από την περιοχή Καλλονή Αργολίδας και προορισμός τους ήταν το χωριό Σουληνάρι του Δήμου Πύλου-Νέστορος, όπου οι αλλοδαποί θα εργάζονταν σε αγροκτήματα για το μάζεμα των ελιών.
Οι αστυνομικοί κατέσχεσαν το αυτοκίνητο που χρησιμοποιήθηκε για τη μεταφορά των αλλοδαπών, ένα κινητό τηλέφωνο, καθώς και το χρηματικό ποσό των 200 ευρώ που είχε στην κατοχή του ο 29χρονος και εκτιμάται ότι είναι η αμοιβή που έλαβε από τους έξι αλλοδαπούς για να τους μεταφέρει.
Ο 29χρονος θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Τρίπολης, ενώ η αστυνομική έρευνα και η προανάκριση διενεργούνται από το Τμήμα Ασφάλειας Τρίπολης.

Της Βίκυς Βετουλάκη 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου