Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2019

Γεύμα προς τιμήν του Κινέζου προέδρου Σι Τζινπίνγκ παρουσία του Αχιλλέα Κωνσταντακόπουλου


Εμβληματική παρουσία της Costa Navarino
 
Πολιτικοί Επιχειρηματίες και εφοπλιστές στο γεύμα προς τιμήν του Σι Τζινπινγκ
 
Στο γεύμα που παρέθεσε χθες το μεσημέρι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στον πρόεδρο της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, Σι Τζινπίνγκ παρακάθισαν από ελληνικής πλευράς υπουργοί, εφοπλιστές, επιχειρηματίες και ακαδημαϊκοί.
Το γεύμα στον Διόνυσο, στην περιοχή της Ακρόπολης, ήταν μια κίνηση με ιδιαίτερο συμβολισμό, αλλά και ουσία, καθότι οι καλεσμένοι δεν είχαν επιλεγεί τυχαία, σηματοδοτώντας τις επενδύσεις και τις σχέσεις της νέας εποχής μεταξύ Ελλάδας και Κίνας. Μεταξύ άλλων, παρευρέθη ο επιχειρηματίας Αχιλλέας Κωνσταντακόπουλος.
Το επίκεντρο του ενδιαφέροντος και από τις δύο χώρες επικεντρώνεται  στον κλάδο του τουρισμού αλλά και στο ναυτιλιακό, με τις κινεζικές επενδύσεις να εστιάζουν, όπως όλα δείχνουν, στους εν λόγω τομείς.
Ενδεικτικό είναι πως η Costa Navarino αποτελείται από πέντε ξεχωριστές περιοχές τουριστικής ανάπτυξης σε συνολική έκταση 10.000 στρεμμάτων, που περιλαμβάνουν ξενοδοχεία 5 αστέρων, συνεδριακά κέντρα και πολυτελείς κατοικίες, όπου υπολογίζεται ότι έχουν επενδυθεί συνολικά κεφάλαια ύψους 600 εκατ. ευρώ, ενώ στην επόμενη φάση περιλαμβάνει γήπεδα γκολφ και νέες ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις και κατοικίες, που υπολογίζονται στα 250 εκατομμύρια ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου