Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2019

«Από μηχανής θεός» ο τουρισμός για Μεσσηνία και Μάνη


Η Jet2Holidays καλύπτει ήδη τη μεγαλύτερη ζημιά της Thomas Cook στη Μεσσηνία
 
Ήδη ξεκίνησε και κλείνει πακέτα για 540 θέσεις κάθε εβδομάδα
 
 
Καλύφθηκε για τη Μεσσηνία και ιδιαίτερα για τη Μάνη, ένα σημαντικό κομμάτι της ζημιάς που υπέστη ο τουριστικός τομέας, από την κατάρρευση πριν λίγο καιρό του τουριστικού κολοσσού Thomas Cook.
H Thomas Cook είχε από την Αγγλία για τη Μεσσηνία 880 θέσεις κάθε εβδομάδα για το χρονικό διάστημα από το Μάιο έως τον Οκτώβριο.
Ευτυχώς, η ζημιά καλύφθηκε κατά ένα μεγάλο μέρος, καθώς, όπως σημείωσε μιλώντας στο «Θ», ο τουριστικός πράκτορας στη Μάνη Δουφεξής Χαράλαμπος, σφραγίσθηκε ήδη συμφωνία με το νέο πρακτορείο Jet2Holidays.
Αυτή προβλέπει να καλύπτει 540 θέσεις κάθε εβδομάδα για το χρονικό διάστημα από το Μάιο έως την 1η Νοεμβρίου, αρχής γενομένης από την φετινή περίοδο.
 
Κλείνει πακέτα
Όπως διευκρίνισε ο κ. Δουφεξής, το κενό που δημιούργησε η Thomas Cook παγκοσμίως ήταν πολύ μεγάλο, αλλά ευτυχώς για τη περιοχή μας μετά τη νέα συμφωνία, δεν βρισκόμαστε στο μηδέν. 
Η Jet2Holidays έχει ήδη ξεκινήσει και κλείνει τουριστικά πακέτα για την περιοχή μας, ενώ ακόμα δεν έχουν σταθεροποιηθεί όλα τα πακέτα των γραφείων και κατά συνέπεια, υπάρχει μεγάλη αισιοδοξία, ότι θα καλυφθεί στο σύνολό της η ζημιά από την Thomas Cook.
 
Συνεχίζει η Condor
Στο μεταξύ τις προηγούμενες ημέρες η Thomas Cook Γερμανίας, επιβεβαίωσε ότι και αυτή οδεύει προς λουκέτο, σημειώνοντας σε ανακοίνωσή της ότι τα ταξίδια που έχουν κλειστεί μέσω της γερμανικής Thomas Cook, με ημερομηνία αναχώρησης από την 1η Ιανουαρίου 2020, και μετά, ακυρώνονται, ακόμη και αν είχαν πληρωθεί μερικώς ή πλήρως, λόγω της  πτώχευσης της εταιρίας.
Ωστόσο, τα πακέτα της συγκεκριμένης εταιρίας στη Μεσσηνία ήταν πάρα πολύ λίγα και δεν μας επηρεάζει ιδιαίτερα η πτώχευσή της.
Στον αντίποδα, η θυγατρική της Thomas Cook, Condor συνεχίζει να υφίσταται και οι διαθέσιμες θέσεις που έχει προγραμματίσει για την Καλαμάτα το 2020 δεν έχουν αλλάξει και θα πραγματοποιηθούν κανονικά.
 
Της Βίκυς Βετουλάκη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου