Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2019

Ο Ηλίας Κανάκης για τα σκουπίδια στο Δήμο Πύλου - Νέστορος

“Τα ίδια Παντελάκη μου τα ίδια Παντελή μου” σημειώνει ο Ηλίας Κανάκης, δημοτικός σύμβουλος Πύλου - Νέστορος, επικεφαλής της παράταξης “Κοινωνία σε Κίνηση”, επικρίνοντας τη σημερινή δημοτική αρχή για τη διαχείριση των απορριμμάτων. Σε ανακοίνωσή του παρατηρεί ότι “αναφορικά με το μείζον θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων είναι πλέον γνωστές οι δράσεις που εκτελέστηκαν επί της Καφαντάρειας διοίκησης. Οσον αφορά την τρέχουσα διαχείριση μετά λύπης διαπιστώνουμε να διαιωνίζεται η ίδια κατάσταση η οποία σημειωτέον επιδεινώνεται συνεχώς. Διαπιστώνουμε το διορισμένο επιτελείο του νυν δημάρχου κ. Καρβέλα Παναγιώτη, το οποίο σημειωτέον απαρτίζεται και από μέλη της οικογενείας του (ξαδέρφια και λοιπούς συγγενείς) να λάμπει διά της απουσίας του, όσον αφορά την επίλυση του καίριου αυτού ζητήματος, μετατρέποντάς το σε υπόθεση οικογενειακή”.
 
Αναφέρει πως “θα τους προέτρεπα να σταματήσουν να ασχολούνται με το σύνδρομο της Φοινικούντας και να βάλουν όλη τη θετική τους ενέργεια, να επικοινωνήσουν με τους πολίτες, να καταγράψουν τις ανάγκες και να αντιμετωπίσουν τα πολλαπλά προβλήματα που υπάρχουν στο σύνολο του δήμου μας”. 
Ο κ. Κανάκης επισυνάπτει φωτογραφίες, οι οποίες τραβήχτηκαν χθες το πρωί και δείχνουν, όπως καταγράφει, ότι “η διαχείριση των απορριμμάτων γίνεται εκτός περιοχής ΦΟΣΔΑ, καθώς είναι κατά μήκος της εισόδου του λιμανιού της Πύλου”. 
Εκτιμά ότι “θα πρέπει οι ελεγκτές περιβάλλοντος να κάνουν μια βόλτα προς τον Αγιο Νικόλαο, μήπως και συνετίσουν την νεοεκλεγμένη Καρβέλεια διοίκηση και αρχίσει επιτέλους να εργάζεται με γνώμονα το κοινό συμφέρον”. 
Εκφράζει το φόβο του πως “με το ξεκίνημα της επικείμενης θερινής περιόδου, σε περίπτωση που η κατάσταση παραμείνει ως έχει, ο κίνδυνος πυρκαγιάς θα είναι αναπόφευκτος”. 
Καταλήγοντας αναφέρει: “Είναι κατανοητό ότι τα προβλήματα είναι πολλά και δύσκολα, αλλά η περίοδος χάριτος έχει λήξει, καθώς εδώ και 3 μήνες δεν έχουν γίνει ουσιώδη πράγματα σε κανένα επίπεδο, ούτε στη δημοτική ούτε στην αγροτική οδοποιία, με αποτέλεσμα τα προβλήματα να συσσωρεύονται. Μοναδική λύση είναι οι πλέον αρμόδιοι να βγουν έξω από τα γραφεία και να στρωθούν στη δουλειά. Να αφήσουν τα ρεβεγιόν και τις φιέστες. Ρεβεγιόν την Πρωτοχρονιά”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου