Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2020

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΕ ΧΘΕΣ ΣΤΗΝ COSTA NAVARINO Τριετές πρόγραμμα για “Μεσσηνία χωρίς αδέσποτα”

H Costa Navarino και το Ιδρυμα «Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου» παρουσίασαν χθες το τριετές πρόγραμμα «Μεσσηνία χωρίς αδέσποτα», το οποίο υλοποιείται σε συνεργασία με τους Δήμους Πύλου-Νέστορος και Τριφυλίας από τον Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό Dogs’ Voice. Η πρώτη φάση του προγράμματος υλοποιήθηκε μεταξύ 22-24 Νοεμβρίου 2019, έχοντας ως αποτέλεσμα την εξέταση, στείρωση, εμβολιασμό και ηλεκτρονική σήμανση 136 σκύλων, καθώς και την επιτυχή υιοθεσία 54 σκύλων που πλέον έχουν βρει ένα μόνιμο σπίτι.
Η δεύτερη φάση του προγράμματος αναμένεται να πραγματοποιηθεί στις 6-12 Απριλίου και περιλαμβάνει περισσότερες στειρώσεις αδέσποτων, καθώς και εκπαιδευτικά προγράμματα σε μαθητές και φορείς όλων των βαθμίδων. 
Σε αυτή θα περιλαμβάνεται πανελλαδική καμπάνια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την υιοθεσία αδέσποτων ζώων, την οποία στηρίζουν συμμετέχοντας αφιλοκερδώς άνθρωποι του πνεύματος και του αθλητισμού, μεταξύ των οποίων οι Γιώργος Καπουτζίδης, Νάντια Κοντογεώργη, Λεωνίδας Κουτσόπουλος και Θοδωρής Παπαλουκάς.


ΣΤΕΙΡΩΣΗ, ΠΑΙΔΕΙΑ, ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ 
Αξίζει να αναφέρουμε ότι το πρόγραμμα αναπτύσσεται πάνω στο τρίπτυχο στείρωση, παιδεία, εθελοντισμός και πραγματοποιήθηκε με τη βοήθεια 22 κτηνιάτρων της ΕΔΚΕ, 78 εθελοντών και 12 χορηγών σε 3 κτηνιατρικούς σταθμούς στην Πύλο, τους Γαργαλιάνους και την Κυπαρισσία. 
Η δεύτερη φάση του προγράμματος «Μεσσηνία χωρίς αδέσποτα» θα περιλαμβάνει περισσότερες στειρώσεις αδέσποτων, καθώς και εκπαιδευτικά προγράμματα σε μαθητές και φορείς όλων των βαθμίδων. Μέρος της β’ φάσης αποτελεί και η πανελλαδική καμπάνια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την υιοθεσία αδέσποτων ζώων. 

ΑΧ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: “ΝΑ ΟΔΗΓΗΘΟΥΜΕ ΣΕ ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΧΩΡΙΣ ΑΔΕΣΠΟΤΑ” 
Ο πρόεδρος της ΤΕΜΕΣ και του Ιδρύματος «Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου» Αχιλλέας Κωνσταντακόπουλος, στον χαιρετισμό του δήλωσε σχετικά: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους όσοι πρωτοστάτησαν σε αυτή τη δράση, τους δήμους μας, τους κτηνιάτρους, τις φιλοζωικές οργανώσεις, τους εθελοντές μας και τους υποστηρικτές. 
Είναι συγκινητικό το πώς η κοινωνία μας αγκάλιασε αυτήν την κοινή προσπάθεια και δείχνει την αναγκαιότητα να δώσουμε λύση στο σοβαρό θέμα των αδέσποτων ζώων. Μία περιοχή σαν τη δική μας, η οποία επιθυμεί να ταυτιστεί με την ποιοτική και αειφόρο ανάπτυξη, δεν νοείται να έχει χιλιάδες αδέσποτα στους δρόμους της. Πιστεύουμε ότι η περιοχή μας μπορεί να αποτελέσει πρότυπο παράδειγμα, που θα το ακολουθήσουν και άλλες περιοχές για να οδηγηθούμε μια μέρα σε μια χώρα χωρίς αδέσποτα». 

ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΤΕΜΕΣ 
Στην εκδήλωση-παρουσίαση που πραγματοποιήθηκε στο Navarino Dunes της Costa Navarino, παραβρέθηκαν οι δήμαρχοι Πύλου-Νέστορος Παναγιώτης Καρβέλας και Τριφυλίας Γιώργος Λεβεντάκης. 
Ο κ. Καρβέλας δήλωσε στον λόγο του: «Με τη χρόνια υποστήριξη και συνεργασία της ΤΕΜΕΣ, έχουμε καταφέρει ως δήμος, όχι μόνο να προβάλουμε τον τόπο μας σε όλο τον κόσμο, αλλά και να λύσουμε πολλά καθημερινά ζητήματα όπως αυτό της διαχείρισης των αδέσποτων ζώων συντροφιάς». 
Ο κ. Λεβεντάκης τόνισε από την πλευρά του: «Η προσπάθειά μας για την ευζωία των αδέσποτων και την ομαλή συνύπαρξή τους με τον άνθρωπο θα συνεχίσει με συνέπεια και σε στενή συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς, τους εθελοντικούς συλλόγους και κτηνιάτρους, καθώς επίσης και τους ευαισθητοποιημένους, ενεργούς πολίτες του δήμου μας, που δρουν φροντίζοντάς τα σε καθημερινή βάση».

ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ 
Περισσότεροι από 30 εθελοντές, κτηνίατροι, υποστηρικτές και αρωγοί του προγράμματος, χάρη στη βοήθεια των οποίων υλοποιήθηκε επιτυχώς η πρώτη φάση, βραβεύτηκαν κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης. Ευχαριστίες δόθηκαν για την αφιλοκερδή τους προσφορά στη διαφημιστική εταιρεία Tribe, την εταιρεία παραγωγής FeelMeFilms, την κυρία Λέλια Ανδρονίκου και το Podimatas Group.

1 σχόλιο:

  1. If you're trying to lose weight then you certainly have to start following this brand new custom keto meal plan diet.

    To create this keto diet, certified nutritionists, fitness trainers, and professional chefs have united to develop keto meal plans that are powerful, decent, money-efficient, and delightful.

    From their launch in January 2019, thousands of clients have already transformed their figure and well-being with the benefits a great keto meal plan diet can provide.

    Speaking of benefits; in this link, you'll discover eight scientifically-tested ones provided by the keto meal plan diet.

    ΑπάντησηΔιαγραφή