Σάββατο 11 Απριλίου 2020

Κάηκαν 150 στρέμματα δασικής έκτασης στο Κεφαλόβρυσο Χώρας

Περίπου 150 στρέμματα χαμηλής δασικής έκτασης έκαψε χθες η πυρκαγιά που ξέσπασε λίγο μετά τη 1 το μεσημέρι στην περιοχή του Κεφαλόβρυσου Χώρας. 
Για την κατάσβεση επιχείρησαν 13 πυροσβεστικά οχήματα με 30 πυροσβέστες, καθώς επίσης 2 πεζοπόρα τμήματα από Καλαμάτα και Τρίπολη, ενώ έκαναν ρίψεις 2 αεροσκάφη Canadair. Επίσης συνέβαλαν 3 πυροσβεστικά οχήματα και ένα χωματουργικό του Δήμου Πύλου - Νέστορος, καθώς και ιδιώτες. Το έργο των δυνάμεων δυσκόλεψαν οι άνεμοι 5-6 μποφόρ που έπνεαν στην περιοχή. 
Την κατάσβεση συντόνισε ο διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Μεσσηνίας, πύραρχος Δημήτρης Γεωργανάς. 
Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι ο δήμαρχος Πύλου - Νέστορος Παναγιώτης Καρβέλας εξέφρασε δημοσίως τις ευχαριστίες του προς τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά, για την άμεση ανταπόκριση στο αίτημα συμβολής εναέριων μέσων στην κατάσβεση.

Στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, συνελήφθη χθες, από ανακριτικούς υπαλλήλους της Π.Υ. Γαργαλιάνων, ένας άνδρας, ως υπαίτιος πρόκλησης εμπρησμού από αμέλεια, σε δασική έκταση στη θέση Βουνό στη Δ.Κ. Χώρας  του δήμου Πύλου – Νέστορος Μεσσηνίας.

Για το ανωτέρω περιστατικό ενημερώθηκε σχετικά ο αρμόδιος Εισαγγελέας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου