Δευτέρα 13 Απριλίου 2020

Σύλληψη για εμπρησμό από αμέλεια για την πυρκαγιά στο Κεφαλόβρυσο Χώρας

Σε εμπρησμό από αμέλεια φαίνεται ότι οφείλεται η πυρκαγιά που την Παρασκευή έκαψε 150 στρέμματα δασικής έκτασης στη θέση Βουνό, στο Κεφαλόβρυσο Χώρας στη Μεσσηνία. Οπως ανακοινώθηκε μάλιστα από το Πυροσβεστικό Σώμα, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας έχει ήδη συλληφθεί από ανακριτικούς υπαλλήλους της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Γαργαλιάνων ένας άνδρας ως υπαίτιος του εμπρησμού από αμέλεια, ενώ ο αρμόδιος εισαγγελέας όρισε τακτική δικάσιμο. Θυμίζουμε ότι η φωτιά ξέσπασε λίγο μετά τη 1 το μεσημέρι της Παρασκευής και για την κατάσβεσή της επιχείρησαν 13 πυροσβεστικά οχήματα με 30 πυροσβέστες, καθώς επίσης δυο πεζοπόρα τμήματα από Καλαμάτα και Τρίπολη, ενώ έκαναν ρίψεις 2 αεροσκάφη Canadair. 
Επίσης συνέβαλαν 3 πυροσβεστικά οχήματα και ένα χωματουργικό του Δήμου Πύλου - Νέστορος, καθώς και ιδιώτες. Το έργο των δυνάμεων δυσκόλεψαν οι άνεμοι 5-6 μποφόρ που έπνεαν στην περιοχή. Την κατάσβεση συντόνισε ο διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Μεσσηνίας, πύραρχος Δημήτρης Γεωργανάς. 
Τέλος αξίζει να σημειωθεί, ότι ο δήμαρχος Πύλου - Νέστορος Παναγιώτης Καρβέλας εξέφρασε δημοσίως τις ευχαριστίες του προς τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκο Χαρδαλιά για την άμεση ανταπόκριση στο αίτημα συμβολής εναέριων μέσων στην κατάσβεση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου