Πέμπτη 2 Απριλίου 2020

Ολοκληρώθηκαν οι διαγωνισμοί για τη φετινή δακοκτονία

Ολοκληρώθηκαν οι διαγωνισμοί για τη φετινή δακοκτονία στη Μεσσηνία, από τις Διευθύνσεις Αγροτικής Οικονομίας του νομού, με την ελπίδα οι διαδικασίες να τρέξουν χωρίς καθυστερήσεις και το πρόγραμμα να ξεκινήσει έγκαιρα, όταν πρέπει, για την καταπολέμηση του δάκου. 
Το θετικό είναι ότι και φέτος βρίσκεται σε ισχύ η τροπολογία, η οποία επιτρέπει, αν χρειαστεί, να ξεκινήσουν οι ψεκασμοί με τους προσωρινούς αναδόχους.
 
Σύμφωνα με την ενημέρωσή μας, προσφορές από εργολάβους ψεκασμών κατατέθηκαν για όλες τις περιοχές, πόλεις και χωριά, εκτός από το Αμπελόφυτο Τριφυλίας. Προσφορές για την παγιδοθεσία κατέθεσαν η Ενωση Μεσσηνίας και ιδιώτης. 
Οσον αφορά το γεγονός ότι ο φετινός χειμώνας δεν ήταν σκληρός για να χτυπήσει τις διαχειμάζουσες μορφές δάκου, πηγή των αρμοδίων αγροτικών υπηρεσιών του νομού μάς επεσήμανε ότι για την ώρα δεν μπορούμε να βγάλουμε αξιόπιστα συμπεράσματα και το πώς επηρέασε ο καιρός την εικόνα του δάκου θα φανεί από τους πρώτους πληθυσμούς το Μάιο και τον Ιούνιο. 
Να αναφέρουμε ότι η χρηματοδότηση του φετινού προγράμματος δακοκτονίας στη Μεσσηνία είναι 1.972.021 ευρώ (1.694.752 για ψεκασμούς και 277.269 ευρώ για παγίδες) και προβλέπει την προστασία 11.110.482 ελαιοδέντρων (9.013.482 στη Μεσσηνία και 2.097.000 στην Τριφυλία).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου