Παρασκευή 3 Απριλίου 2020

Συνεχίζονται οι εργασίες στο κτήριο Συγγρού Μεθώνης

Συνεχίζεται με στόχο να ολοκληρωθεί το έργο αναβάθμισης του διατηρητέου σχολικού κτηρίου Συγγρού Μεθώνης, προϋπολογισμού 256.794,10 ευρώ, άνευ αποζημίωσης. Η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Πύλου - Νέστορος, σε πρόσφατη συνεδρίασή της, αποφάσισε ομόφωνα τη ματαίωση της διάλυσης του έργου, άνευ αποζημίωσης στον ανάδοχο. 
Για τα προβλήματα στο έργο που υλοποιείται με έκπτωση 51,84%, σύμφωνα με την εισήγηση της δημοτικής αρχής: “Καθυστέρησε η πληρωμή του 1ου λογαριασμού χωρίς υπαιτιότητα του αναδόχου, πέραν του διμήνου από την υποβολή του. Για το λόγο αυτό ο ανάδοχος υπέβαλε ειδική δήλωση διακοπής.
Παρήλθε διάστημα μεγαλύτερο των 2 μηνών από την υποβολή της ειδικής δήλωσης του αναδόχου, δίχως να πληρωθεί ο ανάδοχος. Μετά το διάστημα αυτό ο ανάδοχος ζήτησε τη διάλυση του έργου. Δεν εκδόθηκε σχετική απόφαση μέσα σε 2 μήνες από την επίδοση της αίτησης στη διευθύνουσα υπηρεσία, οπότε θεωρείται ότι η αίτηση έγινε δεκτή. Ο ανάδοχος με αίτησή του στις 6 Δεκεμβρίου δήλωσε ρητά ότι προτίθεται στην άμεση επανεκκίνηση των εργασιών, ήτοι ζήτησε τη ματαίωση της διάλυσης χωρίς να προβάλει αξίωση για αποζημίωση. Δεν έχουν μεσολαβήσει από τη συντέλεση της αυτοδίκαιης διάλυσης μέχρι και το χρόνο της ματαίωσης γεγονότα που καθιστούν για λόγους είτε τεχνικούς είτε νομικούς, μη αναστρέψιμη τη διάλυση της σύμβασης”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου