Σάββατο 16 Μαΐου 2020

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ Ανησυχία για καρπόδεση, ετοιμότητα για δακοκτονία

Με την αξιοποίηση της τροπολογίας που επιτρέπει την έναρξη του προγράμματος δακοκτονίας με τους προσωρινούς μειοδότες, θα ξεκινήσει φέτος η καταπολέμηση του δάκου στη Μεσσηνία. 
Αυτό μας επεσήμανε ο διευθυντής Αγροτικής Οικονομίας Μεσσηνίας Γιάννης Κυριακόπουλος, αναφέροντας ότι αυτό αφορά και τους ψεκασμούς και τις παγίδες. Προσδιόρισε ότι στις 10 Ιουνίου θα ξεκινήσει η ανάρτηση παγίδων και παρατήρησε πως αν χρειαστεί, οι ψεκασμοί μπορούν να αρχίσουν τον επόμενο μήνα.
 
Οσον αφορά το εποχικό προσωπικό που θα εργαστεί στη δακοκτονία, ο κ. Κυριακόπουλος μας ενημέρωσε ότι έχει σταλεί στο ΑΣΕΠ η προκήρυξη για την πρόσληψη του προσωπικού, 12 τομεαρχών και 4 εργατών αποθήκης και αναμένεται η έγκριση για να δημοσιοποιηθεί η προκήρυξη. 
Ο κ. Κυριακόπουλος είπε ότι τα φάρμακα που υπάρχουν, επαρκούν από 1 μέχρι και 2 ψεκασμούς κι εξέφρασε την ελπίδα να έρθουν έγκαιρα και τα φετινά, για να ολοκληρωθεί χωρίς πρόβλημα το πρόγραμμα. 
Παρατήρησε, απαντώντας σε ερώτησή μας, ότι οι μέχρι τώρα καιρικές συνθήκες δεν βοήθησαν στην καταπολέμηση του δάκου, καθώς ο χειμώνας δεν είχε ακραία χαρακτηριστικά για να συνδράμουν στην εξόντωση των διαχειμαζουσών μορφών του εντόμου. 
Τέλος, ο διευθυντής στάθηκε στο σοβαρό ζήτημα της καρπόδεσης που δημιουργείται, με τον κίνδυνο να μην γίνει σωστή καρπόδεση, λόγω της υψηλής θερμοκρασίας και της παρατεταμένης ανομβρίας. 
Γ.Σ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου