Σάββατο 16 Μαΐου 2020

Διαμαρτυρία από Φοινικούντα για γενικό γιατρό

Διαμαρτυρία από τη Φοινικούντα δεχθήκαμε χθες για την απομάκρυνση του γενικού γιατρού που πήγαινε κάθε Πέμπτη, τα τελευταία χρόνια, στο Περιφερειακό Ιατρείο του χωριού. Στη διαμαρτυρία για την απομάκρυνση, καταλογιζόταν ευθύνη στον διευθυντή του Κέντρου Υγείας Πύλου κι επισημαινόταν ότι ο γιατρός ήξερε την κάθε πάθηση του κάθε ασθενή. 
Ο διευθυντής του Κ.Υ. Πύλου Μιχάλης Ρεντούλης, με τον οποίο επικοινωνήσαμε, μας είπε ότι “ο γενικός γιατρός που πήγαινε στο Περιφερειακό Ιατρείο Φοινικούντας, ανήκει στο Κέντρο Υγείας Μεσσήνης, καθώς καλύπτει το Περιφερειακό Ιατρείο Χαρακοπιού που υγειονομικά ανήκει στη Μεσσήνη και όχι στο Κ.Υ. της Πύλου”. Μας ενημέρωσε ότι “ο γιατρός πήγαινε στη Φοινικούντα από το 2014, με απόφαση τότε του διοικητή του Νοσοκομείου Καλαμάτας (είχε την αρμοδιότητα) μετά από δικό μας αίτημα, γιατί δεν υπήρχε γιατρός στο ιατρείο. Τώρα μόνο με απόφαση του διοικητή της ΥΠΕ μπορεί να μετακινηθεί γιατρός από άλλη υγειονομική δομή”. 
Ο κ. Ρεντούλης ανέφερε ότι “στη Φοινικούντα υπάρχει αγροτικός γιατρός, όπως προβλέπεται, ενώ για τις εργαστηριακές εξετάσεις που δεν μπορεί να συνταγογραφήσει ο αγροτικός, θα πηγαίνει γενικός γιατρός 2 φορές το μήνα”. Και κατέληξε: “Να μην ανησυχούν οι κάτοικοι της Φοινικούντας, θα υπάρχει η ιατρική κάλυψη που πρέπει. Σήμερα (χθες) πήγε κανονικά γενικός γιατρός στη Φοινικούντα”. 
Γ.Σ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου