Δευτέρα 29 Ιουνίου 2020

Ξεχωριστό αντίο στη σχολική χρονιά από το 2ο Δημοτικό Χώρας

Οταν οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές έχουν φαντασία, δημιουργικότητα και καλλιτεχνικό πνεύμα το αποτέλεσμα είναι εξαιρετικό... Με αφορμή το τέλος της φετινής σχολικής χρονιάς, που ήταν διαφορετική από κάθε άλλη εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού, οι δάσκαλοι και οι μαθητές του 2ου Δημοτικού Σχολείου Χώρας, με πρωτοβουλία του διευθυντή του σχολείου Φίλιππου Μπογιατζή, αποφάσισαν να κάνουν κάτι διαφορετικό... 

Πήραν τις μπογιές, τα πινέλα και την καλή τους διάθεση και ζωγράφισαν τους ελεύθερους χώρους του σχολείου τους, βάζοντάς τους πολύ χρώμα! Βρήκαν δηλαδή έναν ξεχωριστό τρόπο να πουν αντίο στη σχολική χρονιά και καλό καλοκαίρι, από τη στιγμή που δεν μπορούσαν να διοργανώσουν γιορτή λήξης, αθλητικούς αγώνες ή θεατρικές παραστάσεις που είχαν στεφθεί με απόλυτη επιτυχία τα προηγούμενα χρόνια. 
Τα μηνύματα που θέλησαν να περάσουν με τα όμορφα γκράφιτι που έφτιαξαν ήταν της αλληλεγγύης, της διαφορετικότητας, της συνεργασίας, των ίσων ευκαιριών, δίνοντας παράλληλα ένα σαφές αντιρατσιστικό μήνυμα. 
Ας δούμε πώς περιγράφει την πρωτοβουλία αυτή ο διευθυντής του 2ου Δημοτικού Σχολείου Χώρας Φίλιππος Μπογιατζής, που προσπαθεί να συνδυάσει τις εκπαιδευτικές γνώσεις με τον πολιτισμό, τις τέχνες και τη δημιουργικότητα: 
“Το τέλος της φετινής χρονιάς μας ήταν διαφορετικό... Οι μαθητές και οι δάσκαλοι του 2ου Δημοτικού Σχολείου Χώρας από παλιά, στο ιστορικό του σχολείου, έχουμε στην ψυχή και στο μυαλό μας να οργανώνουμε γιορτές λήξης με χορούς, δρώμενα και παραστάσεις, με αθλητικούς αγώνες, με πολλά παιχνίδια, παραδοσιακά και νεότερα, με αφηγήσεις, με σκέψεις... Με θύμησες από το παρελθόν, με λόγια νοσταλγίας και ποικίλους συλλογισμούς, βλέποντας εικόνες και βίντεο προηγούμενων ετών, με καλλιτεχνικές δημιουργίες, με ό,τι κατεβάζει ο νους όλων μας! Φέτος όμως, λόγω των συνθηκών της υγείας, "δέσαμε" το μυαλό μας και τις εμπνεύσεις μας και αρκεστήκαμε στο να ζωγραφίσουμε τα όνειρά μας και τα θέλω μας στους ελεύθερους χώρους του προαυλίου μας! Ετσι απλά, για να τονώσουμε τις αισθήσεις μας!”. 
Κ.Ηλ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου