Πέμπτη 4 Ιουνίου 2020

ΔΗΜΟΣ ΠΥΛΟΥ - ΝΕΣΤΟΡΟΣ Επιστολή Δ. Βρεττάκου σε Καρβέλα για την διαχείριση υδάτινων πόρων

Oπως καλά γνωρίζετε η Δημοτική Παράταξη “Νεστόριος Σοφία” σας έχει ζητήσει γραπτώς να δράσετε πολλές φορές στο Δημοτικό Συμβούλιο για την διαχείριση των Υδάτινων Πόρων, για τα δίκτυα των βιολογικών, για τον καθαρισμό των δεξαμενών και για την ορθή λειτουργία των Βιολογικών Σταθμών του Δήμου. Δημοσιεύσαμε τις θέσεις μας στην εφημερίδα “Ελευθερία αλλά μοιράσαμε και σχετικό έντυπο για την ορθή διαχείριση των Υδάτινων Πόρων σε όλο τον Δήμο. Έχουν περάσει εννέα μήνες από τότε που αναλάβατε τον Δήμο αλλά δεν έχει καθαριστεί καμία δεξαμενή, δεν έχει έχει γίνει τίποτα στα δίκτυα του Βιολογικού αλλά ούτε και στην διαχείριση των Υδάτινων Πόρων.
Σας ζητήσαμε και γραπτώς να στείλετε λογαριασμό στις εταιρείες της COSTA NAVARINO για την άντληση και χρήση υδάτων σύμφωνα με την νομοθεσία προκειμένου να αυξήσετε και τα έσοδα του Δήμου. Σας ζητήσαμε γραπτώς να μειώσετε τα τέλη ύδρευσης για τις οικογένειες και να αυξήσετε στους μεγάλους καταναλωτές. Στην συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου στη Χώρα ζητήσαμε την άμεση μείωση των τελών γιατί υπερχρεώνονται οι κάτοικοι. Εσείς είπατε ότι θα κάνετε οικονομοτεχνική μελέτη για την ανταποδοτικότητα αλλά ούτε αυτό κάνατε. 
Ξαφνικά και χωρίς καμία αιτιολογία ο κ. Χαραμαράς, Πρόεδρος της ΔΕΥΑΠΝ, κίνησε διαδικασίες δανεισμού της ΔΕΥΑΠΝ όπως μάθαμε στο διαδίκτυο και χωρίς καμία ενημέρωση του Δημοτικού Συμβουλίου. «Μαλώσατε» με τον κ. Καφαντάρη και του ζητάτε και τα ρέστα γιατί δεν συμφωνεί με το δάνειο αυτό και ξαφνικά μας λέτε ότι παραλάβατε την ΔΕΥΑΠΝ με 2.500.000 υποχρεώσεις. 
Εμείς σας είχαμε ζητήσει να κάνετε απολογισμό για να μην πηγαίνουμε στα τυφλά και εσείς φέρατε κάτι ακατανόητους πίνακες χωρίς εισηγητική έκθεση ή άλλη ανάλυση. Τώρα προσπαθείτε να θολώσετε τα νερά και να δημιουργήσετε μια άλλη εκδοχή της αλήθειας. 
1. Ζητάμε άμεση και γραπτή Έκθεση της Οικονομικής κατάστασης της εταιρείας ΔΕΥΑΠΝ η οποία θα υπογράφεται από Ορκωτό Λογιστή. 
2. Να μας πείτε εάν τα 2.500.000 ευρώ που λέτε ότι άφησε ο κ. Καφαντάρης ως εκκρεμείς οφειλές ήταν δαπάνες εντός Προϋπολογισμού ή εκτός. Εάν ήταν εντός τα χρήματα θα είναι απλήρωτα αλλά στο Ταμείο της ΔΕΥΑΠΝ. Τι ταμείο έχει η επιχείρηση στην Τράπεζα σήμερα? 
3. Ζητάμε πλήρη ανάλυση με κάθε υποχρέωση τιμολόγιο που να αθροίζει στο ποσό που επικαλείστε ότι οφείλει η ΔΕΥΑΠΝ. 
4. Ποιός, πότε και γιατί και με τι ανάθεση, διαγωνισμό έδωσε εντολή να αγοράσει υλικά, υπηρεσίες, κ.λπ. από την ΔΕΥΑΠΝ και γιατί τα οφείλουμε. 
5. Παράλληλα, ζητάμε να ξεκινήσουν οι διαδικασίες στο Δημοτικό Συμβούλιο να αναθέσουμε σε εταιρεία Ορκωτών Λογιστών τον πλήρη έλεγχο των Οικονομικών της ΔΕΥΑΠΝ, του Δήμου και των φορέων τα τελευταία χρόνια. 
6. Σας γνωρίζουμε ότι δεν συμφωνούμε σε κανένα δάνειο εάν δεν μπει προσημείωση στην δική σας προσωπική περιουσία ή του Προέδρου της ΔΕΥΑΠΝ ή οποιουδήποτε κάνει την σχετική εισήγηση για λήψη δανείου. 
7. Να μας γνωρίσετε ποιοι δεν πληρώνουν στην ΔΕΥΑΠΝ τους λογαριασμούς τους και έχουν απλήρωτους λογαριασμούς που υπερβαίνουν το ποσό των 2.000 ευρώ. 8. Ζητάμε να μας γνωρίσετε από που προκύπτει ότι τα έσοδα της ΔΕΥΑΠΝ έχουν υποστεί μείωση και απόκλιση από τον προϋπολογισμό κατά 80% όπως γράψατε στην ανακοίνωσή σας. 
9. Σας ζητάμε να μειώσετε άμεσα τα τέλη στη Χώρα. 
10. Σας ζητάμε να στείλετε άμεσα λογαριασμό στις εταιρείες της Costa Navarino να πληρώσουν για την υδροληψία σύμφωνα με την νομοθεσία που σας έχουμε δώσει στο Δημοτικό Συμβούλιο. 
11. Αφού η ΔΕΥΑΠΝ δεν μπορεί να πληρώσει 2.500.000 θα μπορεί να πληρώσει και δόσεις δανείου? Αφού χρωστάει η ΔΕΥΑΠΝ 2.500.000 όπως λέτε γιατί δεν συζητάτε για 2.500.000 δάνειο και ζητάτε 900.000. Οι υπόλοιποι θα μείνουν απλήρωτοι? 

Για την Δημοτική Παράταξη 
« Νεστόριος Σοφία» 
Δημήτρης Βρεττάκος 
Οικονομολόγος – Δημοσιολόγος 
Αποφ. Πανεπιστημίου Χάρβαρντ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου