Παρασκευή 26 Ιουνίου 2020

Διαμαρτυρία Καρβέλα για κινητικότητα υπαλλήλων

Την έντονη διαμαρτυρία του για την κινητικότητα των υπαλλήλων που προσλήφθηκαν από την προκήρυξη 3Κ/2018, εκφράζει με επιστολή του προς τον υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο, ο δήμαρχος Πύλου - Νέστορος Παναγιώτης Καρβέλας. 
Ειδικότερα, ο δήμαρχος στην επιστολή του τονίζει το μείζον πρόβλημα που δημιουργεί η δυνατότητα κινητικότητας ή σε κάποιες περιπτώσεις η απόσπαση υπαλλήλων που προσλήφθηκαν στο Δήμο Πύλου-Νέστορος, στο πλαίσιο της προκήρυξης 3Κ/2018, σχετικά με τις ανταποδοτικές υπηρεσίες καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού στους δήμους.
 
Αποτέλεσμα της κινητικότητας των υπαλλήλων είναι η πλήρης αποδυνάμωση του ανθρώπινου δυναμικού και η μη ανταπόκριση των ως άνω υπηρεσιών στο έργο τους, το οποίο αφορά την καθημερινότητα των δημοτών. 
“Οπως αντιλαμβάνεστε, παρότι με την προκήρυξη 3Κ/2018 καλύφθηκαν οι υφιστάμενες κενές οργανικές θέσεις των ΟΕΥ του δήμου μας, με το ανωτέρω ισχύον καθεστώς της κινητικότητας, συνεπάγεται η δέσμευση των οργανικών θέσεων του ΟΕΥ, ενώ ταυτόχρονα οι αντίστοιχες υπηρεσίες δεν δύναται να εξυπηρετούν τους δημότες”, σημειώνει χαρακτηριστικά ο δήμαρχος. 
Σε συνδυασμό με τις υφιστάμενες εξαιρετικά δυσμενείς συνθήκες, που δημιούργησε η πανδημία του Covid-19, ο κ. Καρβέλας προτείνει την άμεση αναθεώρηση των ισχυουσών διατάξεων περί κινητικότητας, ενώ παράλληλα με αντίστοιχη επιστολή του ζητεί την υποστήριξη των άλλων πέντε δημάρχων της Μεσσηνίας στο συγκεκριμένο αίτημά του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου