Τετάρτη 17 Ιουνίου 2020

«Χάθηκαν» Ρωσία, Γαλλία, Σουηδία και Ιταλία για φέτος από το αεροδρόμιο Καλαμάτας

Τη στιγμή που χθες στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» στη Θεσσαλονίκη υποδέχονταν την πρώτη πτήση από το εξωτερικό με αψίδα νερού, το αεροδρόμιο Καλαμάτας μετρούσε «τις πληγές» στον τουρισμό της περιοχής από τις ακυρώσεις του θερινού προγράμματος, σχεδόν στο σύνολό του από το εξωτερικό, κυρίως της εταιρείας Aegean.

Το αεροδρόμιο Καλαμάτας έχει ήδη ξεκινήσει την προετοιμασία για να υποδεχτεί από τον Ιούλιο τις πτήσεις από το εξωτερικό, όμως οι προβλέψεις μέχρι αυτή τη στιγμή δε φαίνονται καλές.

Ακυρώσεις από την Aegean

Έτσι, η εταιρεία Aegean προχώρησε σε ακυρώσεις προγραμματισμένων πτήσεων για το αεροδρόμιο Καλαμάτας. Ειδικότερα, ακύρωσε όλες τις πτήσεις και έκλεισε για φέτος ως προορισμός για την Καλαμάτα η Ρωσία. Από τη Ρωσία είχε προγραμματίσει πτήσεις η Aegean κάθε Παρασκευή και Κυριακή.

Επίσης, ακυρώθηκαν όλες οι πτήσεις για Στοκχόλμη έως τέλος Ιουλίου. Και με δεδομένο ότι τον Αύγουστο δεν είχαν προγραμματισθεί πτήσεις για τον προορισμό αυτό, ό,τι γίνει θα είναι πλέον από Σεπτέμβριο για την πρωτεύουσα της Σουηδίας.

Ακυρώθηκαν ακόμα όλες οι πτήσεις της Aegean, για όλη τη σεζόν, από τη Γαλλία. Οι πτήσεις είχαν προγραμματιστεί να γίνονται κάθε Δευτέρα και Σάββατο.

Το ίδιο ισχύει και για το Μιλάνο Ιταλίας, όπου επίσης ακυρώθηκαν όλες οι πτήσεις.

Μόνο από Μόναχο

Η μόνη πτήση που διατηρεί η Aegean για τη φετινή περίοδο είναι η σύνδεση με το Μόναχο Γερμανίας, η οποία ξεκινά στις 23 Ιουλίου και είναι προγραμματισμένη για κάθε Πέμπτη και Κυριακή.

Άγνωστο παραμένει τι θα γίνει με τις πτήσεις τσάρτερ από Λάρνακα Κύπρου και το Κατοβίτσε Πολωνίας, οι οποίες ακόμα είναι καταγεγραμμένες στον προγραμματισμό, αλλά χωρίς να είναι και σίγουρο ότι θα πραγματοποιηθούν.

Όπως έχουμε αναφέρει σε προηγούμενο δημοσίευμά μας, η Aegean έχει ήδη μειώσει τα δρομολόγια για Θεσσαλονίκη σε 4 την εβδομάδα.

Από τους υπόλοιπους προορισμούς άλλων αεροπορικών εταιρειών φαίνεται ότι θα ξεκινήσουν κανονικά οι πτήσεις από Τσεχία, Αυστρία και Ελβετία.

Τέλος, είναι πολύ σημαντικό τι θα γίνει με την αγγλική αγορά, καθώς ήδη μία από τις εταιρείες, η J2Holidays, μετέφερε τον προγραμματισμό των πτήσεων για  Ελλάδα αργότερα.

Πάντως, ακόμα κι αυτός ο προγραμματισμός των εταιρειών τελεί υπό καθημερινή αξιολόγηση, ανάλογα με τις συνθήκες που διαμορφώνονται.

Της Βίκυς Βετουλάκη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου