Τρίτη 23 Ιουνίου 2020

ΜΕ ΤΙΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΣΕ COSTA NAVARINO KAI “KILADA” Η Πελοπόννησος ποιοτικός τουριστικός προορισμός

Οι νέες επενδύσεις της ΤΕΜΕΣ Α.Ε. στη Γιάλοβα (προϋπολογισμού 250 εκ. ευρώ) και του Ομίλου “Dolphin Capital” στην Ερμιονίδα Αργολίδας (προϋπολογισμού 400 εκ. ευρώ), μαζί με τις υπάρχουσες μονάδες της Costa Navarino, καταξιώνουν ουσιαστικά την Περιφέρεια Πελοποννήσου ως ποιοτικό τουριστικό προορισμό στη Μεσόγειο. Ο υπουργός Ανάπτυξης Αδωνις Γεωργιάδης, παρουσία του περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα, θεμελίωσε την Παρασκευή το πρωί το τουριστικό συγκρότημα "Κilada" στην Ερμιονίδα, ενώ το απόγευμα ξεναγήθηκε από τον πρόεδρο της ΤΕΜΕΣ Αχιλλέα Κωνσταντακόπουλο στα έργα των νέων μονάδων της Costa Navarino στη Γιάλοβα. Ο υπουργός εντυπωσιάστηκε από την πρόοδο των έργων στο Navarino Bay και στο Navarino Waterfront, που αναμένεται να λειτουργήσουν το 2021.

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Αδωνις Γεωργιάδης δήλωσε μετά την ξενάγησή του στις νέες μονάδες της Costa Navarino: «Είναι μια νέα μεγάλη επένδυση εδώ στη Μεσσηνία, στην Πύλο, στην Costa Navarino. Ερχομαι για μια ακόμη φορά και παρακολουθώ να συντελείται ένα θαύμα. Οι εργασίες προχώρησαν με πρωτοφανή ταχύτητα για τα ελληνικά δεδομένα. Ενας πολυσύνθετος τουριστικός προορισμός δημιουργείται και συμπληρώνει τον ήδη υπάρχοντα σπουδαίο τουριστικό προορισμό της Costa Navarino. Η Μεσσηνία μετατρέπεται σε έναν από τους πιο ελκυστικούς προορισμούς της Μεσογείου, χάρη σε αυτούς τους ανθρώπους που έχουν όραμα, σχέδιο και μεράκι. Σήμερα, αισθάνομαι μεγάλη περηφάνια ως Ελληνας και ως υπουργός, που επισκέφτηκα αυτόν τον τόπο, ο οποίος σε λίγους μήνες θα είναι έτοιμος και θα δώσει ζωή και χαρά σε όλη την Ελλάδα».
Ο βουλευτής Περικλής Μαντάς δήλωσε μετά την ξενάγηση: «Είναι γεγονός ότι για άλλη μια φορά η οικογένεια Κωσταντακόπουλου κατάφερε να μας εκπλήξει θετικά με την αρτιότητα και την απαράμιλλη ομορφιά της επένδυσης που μας παρουσίασε σήμερα, αποδεικνύοντας πόσο ψηλά τοποθετείται η Μεσσηνία στα αναπτυξιακά τους σχέδια. Συνεχίζοντας με συνέπεια το έργο του αείμνηστου καπετάν-Βασίλη, ο Αχιλλέας και τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας προσφέρουν στη Μεσσηνία, αλλά και σε ολόκληρη την Ελλάδα, ένα τρανταχτό παράδειγμα προς μίμηση για όλους όσοι σχεδιάζουν να επενδύσουν στη χώρα μας, δείχνοντας τον δρόμο για μια εμβληματική, επιτυχημένη, οραματική και πάντα με σεβασμό στο περιβάλλον τουριστική επένδυση. Από τη δική μου πλευρά, ως ένας απλός πολίτης της Μεσσηνίας, τους ευχαριστώ μέσα από την ψυχή μου και εύχομαι να είναι πάντα υγιείς και δυνατοί. Η τεράστια προσφορά τους στον τόπο μας θα αντανακλά διαχρονικά την αγάπη μας για την πατρίδα και τη γη που μας γέννησε».
 Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας σημείωσε: «Μόνο ευγνωμοσύνη αισθανόμαστε ως Μεσσήνιοι και ως Ελληνες, για το θαύμα το οποίο συντελείται εδώ. Αυτό το θαύμα που μας γεμίζει όλους υπερηφάνεια. Θα ήθελα να ευχαριστήσω και να συγχαρώ δημόσια τον υπουργό Ανάπτυξης Αδωνι Γεωργιάδη, που λύνει προβλήματα καθημερινά αντιμετωπίζοντας το θέμα της γραφειοκρατίας ώστε να κάνει πιο ελκυστικές τις επενδύσεις για την πατρίδα μας».
Ο δήμαρχος Πύλου - Νέστορος Παναγιώτης Καρβέλας ανέφερε σχετικά: «Ως δήμαρχος της περιοχής, έχω την ιδιαίτερη χαρά και τιμή αλλά και μοναδικότητα να φιλοξενώ αυτό το πραγματικό αριστούργημα στην περιοχή μου. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον υπουργό Ανάπτυξης ο οποίος είναι εδώ κοντά μας και με την αποτελεσματικότητα την οποία έχει επιδείξει μέχρι σήμερα, πιστεύω ότι θα λύσει πολλά προβλήματα της περιοχής». Παρόντες στην ξενάγηση ήταν επίσης, μεταξύ άλλων, οι βουλευτές Μεσσηνίας Γιάννης Λαμπρόπουλος και Μίλτος Χρυσομάλλης. 

Η ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΣΤΗΝ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ 
Η επένδυση για το τουριστικό συγκρότημα “Kilada” του Ομίλου “Dolphin Capital” στην Ερμιονίδα Αργολίδας θα αναπτυχθεί σε συνολική έκταση 2.026 στρεμμάτων και θα πραγματοποιηθεί σε 2 φάσεις. Περιλαμβάνει την ανάπτυξη του πρώτου γηπέδου γκολφ στη χώρα που φέρει την υπογραφή του Jack Nicklaus σε έκταση 869 στρεμμάτων, πολυτελών παραθεριστικών κατοικιών, beach club και ενός σύγχρονου golf club που θα εξυπηρετεί τα μέλη του και τους ιδιοκτήτες των κατοικιών.
Στη δεύτερη φάση, θα κατασκευαστεί 5άστερο ξενοδοχειακό συγκρότημα σχεδιασμένο από το διεθνούς φήμης αρχιτέκτονα Jean-Michel Gathy, εγκαταστάσεις άθλησης και αναψυχής, καθώς επίσης πολυτελείς παραθεριστικές κατοικίες εξυπηρετούμενες από το ξενοδοχείο.
 Η επένδυση, ο συνολικός προϋπολογισμός της οποίας υπερβαίνει τα 400 εκατομμύρια ευρώ, θα δημιουργήσει 800 θέσεις εργασίας κατά την περίοδο κατασκευής και τουλάχιστον 600 νέες θέσεις εργασίας κατά την πλήρη λειτουργία των μονάδων, προσφέροντος δουλειά σε μεγάλο αριθμό κατοίκων της περιοχής.
Ο διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου “Dolphin Capital” Μίλτος Καμπουρίδης δήλωσε την Παρασκευή: «Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που μαζί με τους υπουργούς Ανάπτυξης-Επενδύσεων και Τουρισμού, και πλήθος άλλων αντιπροσώπων της κεντρικής και τοπικής διοίκησης, βάλαμε τον θεμέλιο λίθο για την κατασκευή του μεγάλου έργου. Πρόκειται για την πρώτη τουριστική επένδυση που εντάχθηκε στο πλαίσιο των Στρατηγικών Επενδύσεων και την πρώτη που άρχισε να υλοποιείται. Η επένδυση στο σύνολό της θα υπερβεί τα 400 εκατομμύρια ευρώ και είναι το 4ο μεγάλο έργο που κατασκευάζει ο όμιλος “Dolphin Capital” στην Ελλάδα, μετά το “Amanzoe”, το “Nikki Beach” και το “One&Only” στην Τζια. Και τα τέσσερα αυτά έργα είναι πρωτοποριακά και συμβαδίζουν με τον στόχο του ομίλου μας, που ήταν πάντα οι υψηλού επιπέδου αναπτύξεις σε συνεργασία με παγκοσμίου εμβελείας σχεδιαστές και brands, που σέβονται το περιβάλλον και αναδεικνύουν την Ελλάδα. Στις δύσκολες αυτές μέρες, που είμαστε αντιμέτωποι με πρωτόγνωρα εμπόδια και όλα είναι υπό αμφισβήτηση, εμείς επενδύουμε στην ποιότητα και στις υποδομές που θα υπερισχύσουν».

ΟΙ ΝΕΕΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΣΤΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑ 
Ο πρόεδρος της ΤΕΜΕΣ Α.Ε. Αχιλλέας Κωνσταντακόπουλος τον Οκτώβριο στην Καλαμάτα, παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, είχε παρουσιάσει τις νέες επενδύσεις λέγοντας: «Η πρώτη από τις νέες υπό ανάπτυξη περιοχές είναι το Navarino Bay στον κόλπο του Ναβαρίνου, όπου από το 2011 ήδη λειτουργεί το γήπεδο The Bay Course. Πρόσφατα ολοκληρώθηκε το The Bay Clubhouse, ένα από τα πρώτα υπόσκαφα γκολφ clubhouses παγκοσμίως, έκτασης 2.000 τ.μ. Πρόκειται για ένα κτήριο που εντάσσεται μοναδικά στο καταπράσινο τοπίο και έχει ανεμπόδιστη θέα προς το γήπεδο και τον κόλπο του Ναβαρίνου.
 Ταυτόχρονα, στην ίδια περιοχή πριν λίγους μήνες ξεκίνησε η κατασκευή ενός ξενοδοχείου που αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2021. Θα είναι το πιο πολυτελές ξενοδοχείο της Costa Navarino και ένα μοναδικό resort στη Μεσόγειο. Σύντομα θα ανακοινώσουμε και το brand του, που θα είναι από τα καλύτερα του κόσμου. Συνολικά θα περιλαμβάνει μόνο 99 κλειδιά (322 κλίνες) σε σουίτες και βίλες με πισίνες, ένα νέο spa, ένα μοναδικό health club, και ένα beach club με πισίνες μπροστά στον κόλπο του Ναβαρίνου. Τα περισσότερα κτήρια θα είναι υπόσκαφα και θα εντάσσονται αρμονικά στο φυσικό τοπίο.
Παράλληλα, ένα δεύτερο ξενοδοχείο μόλις ξεκίνησε να κατασκευάζεται στην ίδια περιοχή, λίγο πιο βόρεια προς τη Γιάλοβα, που θα ολοκληρωθεί επίσης το 2021. Θα περιλαμβάνει συνολικά 192 κλειδιά (814 κλίνες) σε δωμάτια, σουίτες και κατοικίες τριών και τεσσάρων δωματίων και ένα μικρό παραθαλάσσιο “χωριό” με καταστήματα, χώρους εστίασης και ψυχαγωγίας, θερινό κινηματογράφο κ.ά.
 Και τα δυο νέα ξενοδοχεία της περιοχής Navarino Bay θα περιλαμβάνουν αθλητικές εγκαταστάσεις καθώς και κατοικίες για συνεργάτες μας. 
Επίσης, από το Νοέμβριο του 2018 έχουν ξεκινήσει και τα έργα κατασκευής των δύο νέων γηπέδων γκόλφ 18 οπών στην περιοχή Navarino Hills, στον Κυνηγό, σε ένα οροπέδιο 5.000 στρεμμάτων, με μοναδική θέα προς την ενδοχώρα της Πυλίας αλλά και τον κόλπο του Ναβαρίνου. Στόχος μας έως το 2021 είναι να λειτουργούν συνολικά 4 γήπεδα, επιμηκύνοντας την τουριστική περίοδο για την περιοχή.
Oι επενδύσεις που συνοπτικά ανέφερα, και έχουν ήδη ξεκινήσει να κατασκευάζονται, θα ξεπεράσουν τα 250 εκ. ευρώ ενώ υπολογίζουμε ότι θα δημιουργήσουν 630 άμεσες θέσεις εργασίας και, μαζί με τις έμμεσες, συνολικά πάνω από 1.000 νέες θέσεις εργασίας. Αυτές που ανέφερα είναι επιπλέον των σημερινών περίπου 4.000 συνολικών (έμμεσων και άμεσων) θέσεων εργασίας που έχει δημιουργήσει η λειτουργία του Navarino Dunes. Η επόμενη 3η φάση επενδύσεών μας αφορά την περιοχή του Ριζόμυλου, το Navarino Blue, στον Μεσσηνιακό Κόλπο. Μια περιοχή που είναι ήδη οριοθετημένη ως τμήμα της ΠΟΤΑ Μεσσηνίας, και έχουμε ήδη στην ιδιοκτησία μας το σύνολο των εκτάσεων που χρειαζόμαστε για να αναπτύξουμε εκεί θεματικά ξενοδοχειακά συγκροτήματα που θα προσφέρουν πληθώρα αθλητικών και ψυχαγωγικών δραστηριοτήτων. Στόχος μας είναι σε αυτά τα ξενοδοχεία να προσφέρεται απαράμιλλη ποιότητα αλλά σε μια πιο προσιτή τιμή. Εκεί θα αναπτύξουμε 4 μονάδες συνολικής δυναμικότητας περίπου 1.300 κλειδιών και άνω των 3.000 κλινών.
 Επίσης, δρομολογείται η περαιτέρω ανάπτυξη της περιοχής Navarino Hills: Σε επόμενο στάδιο, εκτός από τα δυο γήπεδα γκολφ, η περιοχή θα περιλαμβάνει 2 νέα ξενοδοχεία 230 κλειδιών με συνολικά 875 κλίνες, καθώς και τουριστικές κατοικίες. Η ανάπτυξη του Navarino Hills θα έχει περιορισμένη δόμηση και θα δώσει έμφαση σε δραστηριότητες αθλητισμού και ευεξίας καθ' όλη τη διάρκεια του χρόνου. 
Και στις δυο παραπάνω περιοχές έχουμε ξεκινήσει τον σχεδιασμό του Master Plan και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό κάποιων τμημάτων».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου