Πέμπτη 2 Ιουλίου 2020

ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ FREDERICK ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ Πρωτότυπη δράση του Νηπιαγωγείου Μεθώνης

Τη συνεργασία του με το Πανεπιστήμιο Frederick της Κύπρου και τον καθηγητή Δρ. Αλέξανδρο Αργυριάδη έκανε γνωστή το Νηπιαγωγείο Μεθώνης, με υπεύθυνη εκπαιδευτικό την Ολγα Δρακοπούλου. Με βάση τη συνεργασία αυτή, και στο πλαίσιο των δράσεων προσφοράς του Πανεπιστημίου Frederick στην τοπική κοινότητα ο κ. Αργυριάδης συνέγραψε ένα παραμύθι για μικρούς και μεγάλους σχετικό με τον κορονοϊό στο οποίο έδωσε πνοή με την θεατρική του αφήγηση ο Γιάννης Ζουγανέλης (σχετικό βίντεο κυκλοφορεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης). Εν συνεχεία, η κ. Δρακοπούλου ήρθε σε επαφή με το Πανεπιστήμιο και πρότεινε να αναλάβει με τους μαθητές του Νηπιαγωγείου Μεθώνης την εικονογράφηση του παραμυθιού και την κατασκευή ψηφιακού παιδαγωγικού παιχνιδιού.
Τα αποτελέσματα ήταν εντυπωσιακά και έγινε εμφανές πώς από μια σκέψη προέκυψε μια ενδιαφέρουσα συνεργασία που έδωσε στους μαθητές την δυνατότητα να μάθουν δημιουργικά ένα δύσκολο θέμα. Το Νηπιαγωγείο και η τοπική κοινωνία έτσι απέκτησε την δυνατότητα να επικοινωνήσει και να βγει συμβολικά και εκτός χώρας, με πολύ καλά αποτελέσματα. 

«ΕΝΑΣ ΔΡΑΚΟΣ ΜΕ 19 ΤΣΟΥΛΟΥΦΙΑ ΠΟΥ ΠΕΤΑΝΕ» 
Το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου πραγματοποιήθηκε στο χώρο του Νηπιαγωγείου Μεθώνης η παρουσίαση του ψηφιακού βιβλίου «Ενας δράκος με 19 τσουλούφια που πετάνε» και του ομώνυμου ψηφιακού παιδαγωγικού παιχνιδιού, κατά τη διάρκεια της τελετής αποφοίτησης των μαθητών του Νηπιαγωγείου Μεθώνης. Την σχολική εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους η Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Σοφία Ζαχαράκη, ο καθηγητής Δρ. Αλέξανδρος Αργυριάδης, ο Δήμαρχος Πύλου - Νέστορος Παναγιώτης Καρβέλας, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Μεσσηνίας Τασος Σαρδελης, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Βασιλειος Τσωνης, η συντονίστρια ΠΕ 60 του ΠΕΚΕΣ Πελοποννήσου Στυλιανή Σαραντοπούλου και φυσικά οι γονείς των μαθητών. Η εκδήλωση είχε έντονα παιδοκεντρικό χαρακτήρα, αφού οι ίδιοι οι μαθητές έκαναν την παρουσίαση του παραμυθιού και του παιχνιδιού, έχοντας σε υποστηρικτικό και καθοδηγητικό ρόλο την Προϊσταμένη – Εκπαιδευτικό του Νηπιαγωγείου Ολγα Δρακοπούλου και ως συνεργάτη τον Δρ. Αλέξανδρο Αργυριάδη. Η αυλή του Νηπιαγωγείου Μεθώνης γέμισε με τραγούδια, χορό και ποιήματα και με αυτόν τον τρόπο το Νηπιαγωγείο Μεθώνης επισφράγισε το τέλος μιας δύσκολης αλλά και δημιουργικής σχολικής χρονιάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου