Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2020

Αναζητούν σκάφος με 55 μετανάστες στον Κυπαρισσιακό

 Σε θρίλερ εξελίσσεται το ζήτημα με το ακυβέρνητο σκάφος που νωρίς το πρωί της Παρασκευής εξέπεμψε σήμα κινδύνου πλέοντας στον Κυπαρισσιακό Κόλπο με 55 μετανάστες. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, ένας επιβαίνων στο σκάφος επικοινώνησε με το 112 ζητώντας βοήθεια. Οι ίδιες πληροφορίες λένε ότι στο σκάφος επιβαίνουν 55 άτομα μεταξύ των οποίων και 11 ανήλικοι. Το στίγμα του σκάφους δόθηκε στα 11 ναυτικά μίλια ανοιχτά από το Νεοχώρι Ηλείας και ενώ στη θαλάσσια περιοχή επικρατούσαν άσχημες καιρικές συνθήκες με πολύ υψηλούς κυματισμούς. Από την πρώτη στιγμή ενημερώθηκαν οι αρμόδιες λιμενικές αρχές, αλλά η προσπάθεια προσέγγισης από σκάφη του Λιμενικού απέβη άκαρπη λόγω των καιρικών συνθηκών. Ετσι ενημερώθηκαν δύο παραπλέοντα εμπορικά που βρίσκονταν στην περιοχή, να κινηθούν προς το συγκεκριμένο σημείο, χωρίς όμως μέχρι αργά χθες το απόγευμα να έχουν βρεθεί τα ίχνη του σκάφους. 

Το σκοτάδι που έπεσε στη συνέχεια έκανε τον εντοπισμό του σκάφους ακόμη πιο δύσκολο, με δεδομένες και τις καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην θαλάσσια περιοχή. Ετσι η αγωνία παρατείνεται για το τι πραγματικά έχει συμβεί. 

Κ.Μπ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου