Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2020

ΔΗΜΟΣ ΠΥΛΟΥ - ΝΕΣΤΟΡΟΣ Μήνυμα Καρβέλα για την έναρξη της σχολικής χρονιάς

 Αγαπητοί μαθητές και μαθήτριες, αγαπητοί εκπαιδευτικοί, αγαπητοί γονείς, 

Η έναρξη αυτής της σχολικής χρονιάς την 14η Σεπτεμβρίου βρίσκει την πατρίδα και την κοινωνία μας σε μια πολύ δύσκολη συγκυρία, καθώς η πανδημία του κορονοϊού είναι κάτι πρωτόγνωρο για όλους. Το άνοιγμα των σχολείων σηματοδοτεί το τέλος των διακοπών, όχι μόνο για τους μαθητές, αλλά και για τις οικογένειές τους. Φέτος το άνοιγμα των σχολείων σηματοδοτεί την επιστροφή σε μια νέα κανονικότητα, με νέες συνήθειες και νέα δεδομένα τα οποία οφείλουμε να τηρήσουμε. 

Τα παιδιά μας έχουν ανάγκη από ένα σχολείο που θα τους δώσει γνώση, ελπίδα και εφόδια για την πορεία της ζωής. Εμείς, ως δημοτική αρχή, μέσω των σχολικών επιτροπών μας, από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε, θέσαμε ως προτεραιότητα την εύρυθμη και ασφαλή λειτουργία των σχολείων και των νηπιαγωγείων του δήμου μας. Δώσαμε αμέσως μεγάλη έμφαση στο να προετοιμαστούν και να συντηρηθούν κατάλληλα τα σχολικά κτήρια, για να υποδεχθούν σήμερα τα παιδιά μας χωρίς προβλήματα. Ειδικότερα, ο κύκλος εργασιών επικεντρώθηκε στα θέματα υγιεινής, ασφάλειας και λειτουργικότητας, με παρεμβάσεις επισκευής – συντήρησης οικοδομικού χαρακτήρα, όπως εξωτερική και εσωτερική βαφή, υδραυλικά – ηλεκτρολογικά, καθαρισμό των σχολικών αυλών, σιδηρουργικές εργασίες, απολυμάνσεις εσωτερικών και εξωτερικών χωρών και έγκαιρη πρόσληψη των καθαριστριών. Είμαστε έτοιμοι για την έναρξη της σχολικής χρονιάς με την εφαρμογή όλων των μέτρων που επιβάλλουν οι ιδιαίτερες συνθήκες της πανδημίας. Στόχος μας φέτος είναι η ομαλή και αποτελεσματική έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, με ασφάλεια, μέσα από την εφαρμογή των υγειονομικών πρωτοκόλλων και με φυσική παρουσία όλων, παιδιών, εκπαιδευτικών και προσωπικού. 

Με την ευκαιρία της έναρξης του νέου σχολικού έτους, ως δημοτική αρχή, σας στέλνουμε τις θερμότερες ευχές μας για υγεία, δημιουργική και εποικοδομητική χρονιά. Οι ευχές μας για καλή σχολική χρονιά, προς όλη την εκπαιδευτική κοινότητα συνδέονται άρρηκτα με τη δέσμευση της δημοτικής αρχής να συνεχίσει την αδιάκοπη προσπάθεια επίλυσης των προβλημάτων που προκύπτουν και σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης και τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων να δημιουργήσουν ένα κατάλληλο και ασφαλές σχολικό περιβάλλον προσφέροντας στους μαθητές τις καλύτερες δυνατές συνθήκες εκπαίδευσης. Με συστράτευση δυνάμεων, είμαι βέβαιος ότι θα συμβάλουμε και φέτος στην εύρυθμη και ασφαλή λειτουργία όλων των σχολικών μονάδων του δήμου μας. 

Καλή δύναμη και καλή πρόοδο σε όλους. 

Καλή σχολική χρονιά!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου