Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2020

Η εορτή του Γενεθλίου της Θεοτόκου στη Νέα Κορώνη


 Με λαμπρότητα και θρησκευτική κατάνυξη γιορτάστηκε και φέτος η εορτή του Γενεθλίου της Θεοτόκου στη Μητρόπολη Μεσσηνίας. Επίκεντρο του εορτασμού, ο ενοριακός ναός Γενεθλίου της Θεοτόκου στη συνοικία των Φαρών, στην πόλη της Καλαμάτας, και ο ενοριακός ναός του Γενεθλίου της Θεοτόκου Νέας Κορώνης. 

Κατά την κυριώνυμο ο μητροπολίτης Μεσσηνίας μετέβη στον πανηγυρίζοντα ναό της Νέας Κορώνης και προέστη της πανηγυρικής θείας λειτουργίας. 

Στον ναό της Καλαμάτας προέστη της θείας λειτουργίας ο πρωτοσύγκελλος της Μητρόπολης αρχιμανδρίτης Φίλιππος Χαμαργιάς, ο οποίος κήρυξε και τον θείο λόγο. Μετέφερε στο εκκλησίασμα τις ευχές του μητροπολίτη αλλά και το μήνυμα της ημέρας, αναφερόμενος στην ιερότητα του θεσμού της οικογένειας και των προσώπων των γονέων. Τόνισε πως “όσοι νομίζουν πως με νομοθετήματα και δήθεν μοντέρνες ιδέες θα μπορέσουν να αποδομήσουν την ιερότητα της οικογένειας είναι βαθιά γελασμένοι”, ενώ χαρακτηριστικά είπε πως “οικογένεια χωρίς πατέρα και μητέρα, με τη συμμετοχή δύο γονέων του ιδίου φύλου, δεν είναι οικογένεια αλλά μόρφωμα και καρκίνωμα σε μια κοινωνία”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου