Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2020

Σύμβαση για ύδρευση σε Κυνηγού και Χωματάδα

 Η σύμβαση για την εκτέλεση του έργου αναβάθμισης του εσωτερικού δικτύου ύδρευσης στο Κυνηγού και των δικτύων ύδρευσης σε Χωματάδα και Περιβολάκια του Δήμου Πύλου - Νέστορος, προϋπολογισμού 1.174.193,55 ευρώ χωρίς ΦΠΑ, υπογράφηκε την Τρίτη στο Δημαρχείο Πύλου. 

Την υπέγραψαν ο δήμαρχος Παναγιώτης Καρβέλας, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΠ-Ν Θεόδωρος Χαραμαράς και ο ανάδοχος του έργου - εργολάβος Ευστάθιος Τζικάκης. 

Το έργο που θα υλοποιηθεί με έκπτωση 59,13%, χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα “Φιλόδημος Ι” και από ιδίους πόρους της ΔΕΥΑΠ-Ν και η προθεσμία υλοποίησής του είναι 18 μήνες. 

Το έργο, σύμφωνα με την ενημέρωση από το δήμο, αφορά την αντικατάσταση του εσωτερικού δικτύου ύδρευσης των ως άνω οικισμών. Ειδικότερα, προβλέπεται η κατασκευή νέου δικτύου από αγωγούς πολυαιθυλενίου, που θα αντικαταστήσουν το δίκτυο ύδρευσης των οικισμών Χωματάδας και Περιβολακίων, ενώ στη Χωματάδα θα γίνουν εργασίες για την αναβάθμιση της δεξαμενής. Με την υλοποίηση της πράξης αναμένεται να εξασφαλιστεί επαρκής παροχή νερού για ανθρώπινη κατανάλωση στις υποδομές εξαγωγής, επεξεργασίας, αποθήκευσης και διανομής, ενώ η εξοικονόμηση πόσιμου νερού που θα επιτευχθεί θα είναι ιδιαιτέρως σημαντική. 

Σε δήλωσή του ο δήμαρχος Παν. Καρβέλας παρατήρησε ότι “με προγραμματισμό, μεθοδικότητα και σκληρή δουλειά, από τη δημοτική αρχή και τα στελέχη του δήμου, προχωράμε στο δύσκολο μέρος της υλοποίησης των έργων. Η αντικατάσταση και αναβάθμιση των δικτύων ύδρευσης αποσκοπεί στην ασφαλή μεταφορά του νερού, αλλά και στην προστασία της υγείας των συνδημοτών μας. Εύχομαι σε σύντομο χρονικό διάστημα να είμαστε σε θέση να παραδώσουμε το σημαντικό αυτό έργο στην υπηρεσία των κατοίκων των συγκεκριμένων οικισμών”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου