Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2020

ΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟΝ ΠΟΙΟΤΙΚΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟ Οι πρωτιές της Costa Navarino δείχνουν το δρόµο


 Οι πρωτιές της Costa Navarino στο «Top 30» του «Conde Nast Traveler» δείχνουν το δρόµο για την αλλαγή του µοντέλου από τον µαζικό στον ποιοτικό τουρισµό. Αυτό τονίζεται σε ανάλυση του dealnews.gr, σύµφωνα µε την οποία "η άνοδος των ελληνικών luxury resorts στο διεθνές «βάθρο» αναδεικνύει εκ νέου το θέµα της προσπάθειας προσέλκυσης πελατών από το target group του high income τουρισµού από το εξωτερικό", που µεταξύ άλλων "θα αποφέρουν υψηλότερη κατά κεφαλήν δαπάνη". Αναλυτικά η ανάλυση dealnews.gr:

"Σε µια πολύ κακή περίοδο, στη διάρκεια της οποίας ο ελληνικός τουρισµός δέχεται τεράστιο πλήγµα από τις ιδιαίτερα σοβαρές επιπτώσεις της πανδηµίας του κορονοϊού και χιλιάδες επιχειρήσεις εξακολουθούν -επί µήνες- να «µετρούν ακόµα τις πληγές τους», έρχεται η «διάκριση» 6 κορυφαίων ελληνικών ξενοδοχείων (που συµπεριλαµβάνονται στο ευρωπαϊκό «Top 30» του φηµισµένου περιοδικού «Conde Nast Traveler») να φέρει έναν «άνεµο αισιοδοξίας» για το µέλλον του κλάδου. 

H άνοδος των ελληνικών luxury resorts στο διεθνές «βάθρο» αναδεικνύει εκ νέου το θέµα της προσπάθειας προσέλκυσης πελατών από το target group του high income τουρισµού από το εξωτερικό, για επιπλέον λόγους. 

Aυτό δείχνει, ενδεχοµένως, µε έναν πιο εµφατικό τρόπο πλέον και την ανάγκη για την αλλαγή «µοντέλου» στην Eλλάδα. Με µεγαλύτερη «στόχευση», δηλαδή, από τον «µαζικό» προς τον πιο ποιοτικό τουρισµό και τους επισκέπτες που θα αποφέρουν υψηλότερη κατά κεφαλήν δαπάνη, µε ό,τι θα σηµαίνει τούτο για τα συνολικά έσοδα της αποκαλούµενης ως «βαριάς βιοµηχανίας» της εγχώριας οικονοµίας...

TOP OF THE TOPS 

«Top of the Tops» αποτελεί το εµβληµατικό συγκρότηµα Costa Navarino της οικογένειας Kωνσταντακόπουλου, µε δύο πρωτιές της µε τα δύο resorts της τα οποία ξεχωρίζουν στη «χρυσή λίστα» της «βίβλου» του παγκόσµιου τουρισµού και θεωρούνται τα κορυφαία από ελληνικής πλευράς: Tο The Romanos, a Luxury Collection Resort και το «αδελφό» του The Westin Resort στη Mεσσηνία, 8ο και 12ο αντίστοιχα µέσα στα 30 καλύτερα θέρετρα της Eυρώπης για το 2020! 

Στην 23η θέση φιγουράρει το ξενοδοχείο συµφερόντων του Οµίλου ∆ρακοπούλου στην Kέρκυρα, το MarBella, ενώ ακολουθεί άλλη µια 3άδα, που συµπληρώνει το ελληνικό «Top 6» των υπερπολυτελών resorts «µαγνήτη» για τον high income τουρισµό. Tα Sani Resort του Οµίλου Sani/Ikos (Aνδρεάδης-Oaktree Capital) στη Xαλκιδική (28ο), Blue Palace, a Luxury Collection Resort & Spa της PHAEA Resorts των οικογενειών Aγάπης και Kωστάντζας Σµπώκου και του Οµίλου Bασιλάκη (29ο) στην Kρήτη και το Santa Marina, a Luxury Collection Resort της Xριστιάνας H. Παπαγεωργίου στη Mύκονο (30ό).

«ΠOΛOΣ EΛΞHΣ» ΓIA TOYΣ VIPs 

Το γεγονός ότι η Ελλάδα διαθέτει τα περισσότερα luxury resorts στο φετινό ευρωπαϊκό «Top 30» (6 στον αριθµό) έναντι άλλων χωρών που αποτελούν δηµοφιλέστατους προορισµούς για τους εύπορους τουρίστες, όπως είναι η Γαλλία και η Iταλία (µε 5 η καθεµία), η Iρλανδία (4), η Πορτογαλία και η Kύπρος (από 3), η Tουρκία (2) και η Iσπανία (1), αφενός της προσφέρει ένα συγκριτικό πλεονέκτηµα «απέναντι» στον διεθνή ανταγωνισµό, αφετέρου δίνει ένα έναυσµα για την επιτάχυνση νέων επενδύσεων στον τοµέα του high income τουρισµού. Μεγάλος πρωταγωνιστής σε αυτό το «κοµµάτι» η TEMEΣ της οικογένειας Kωνσταντακόπουλου, ένας πανίσχυρος «παίκτης» σε παγκόσµιο επίπεδο, µε τις χλιδάτες σουίτες του Costa Navarino να έχουν, ήδη, καθιερωθεί από τα προηγούµενα χρόνια (συµπεριλαµβανοµένων των φηµισµένων γηπέδων του γκολφ) ως «πόλος έλξης» για διασηµότητες του VIP τουρισµού, όπως ο ποδοσφαιρικός σούπερ σταρ της Γιουβέντους Kριστιάνο Pονάλντο ή ο βετεράνος Nτέιβιντ Mπέκαµ, πιλότοι της Formula 1, ηθοποιοί του Xόλιγουντ (Aνζελίνα Tζολί, Iθαν Xοκ κ.ά.), η βασίλισσα Pάνια της Ιορδανίας, η πριγκίπισσα του Mαρόκου Λάλα Σάλµα, ο πρωθυπουργός του Kατάρ σεΐχης Xάµαντ Mπιν Tζάσιµ Mπιν Tζάµπερ Aλ Θάνι και πολλοί, πολλοί άλλοι. Ενώ αντίστοιχα «πελατολόγια» προσελκύουν και οι περίφηµες βίλες τους µε πολλές να έχουν ήδη πωληθεί.

PROJECTS 2,5 ∆IΣ. EYPΩ 

Το νέο επενδυτικό «κρεσέντο» της TEMEΣ στο «διαµάντι» της Μεσσηνίας, το Costa Navarino, εξελίσσεται, έτσι κι αλλιώς, σε ταχείς ρυθµούς. Το νέο σκέλος των επενδύσεων έρχεται να προστεθεί σε όσες έχουν γίνει µέχρι σήµερα και ξεπερνούν τα 650 εκ. ευρώ (εκ των οποίων τα 450 εκατ. ευρώ από ίδια κεφάλαια), ενώ µαζί µε τα επόµενα στάδια η πλήρης ανάπτυξη του υπερπολυτελούς θέρετρου θα υπερβεί τα 2,5 δισ. ευρώ! 

Τα νέα projects περιλαµβάνουν την ανάπτυξη τριών περιοχών, µε νέα πολυτελή resorts και δύο νέα µεγάλα γήπεδα γκολφ. Το ένα είναι το πρωτοποριακό υπόσκαφο luxury resort στην περιοχή Navarino Bay, που θα διαθέτει 99 σουίτες και βίλες, µπροστά σε ένα παραθαλάσσιο µέτωπο 2 χλµ., µε εντυπωσιακή θέα στον Κόλπο του Nαβαρίνου και στην Πύλο, που έχει αρχίσει να παίρνει «σάρκα και οστά». 

Στο ίδιο τέµπο προχωρούν οι εργασίες και στο Navarino Waterfront, όπου διαµορφώνεται ένα lifestyle resort µε 200 δωµάτια, σουίτες και bungalows, που θα περιλαµβάνει και παραθαλάσσια αγορά µε καταστήµατα εστίασης, θερινό κινηµατογράφο κ.ά., καθώς και στο Navarino Hills, όπου αναπτύσσονται δύο γήπεδα γκολφ 18 οπών, clubhouse και βοηθητικές εγκαταστάσεις, σε συνολική έκταση 5.000 στρεµµάτων.

«Bάση» 2.000 επισκεπτών 

«Στο peak της σεζόν έχουµε 2.000 φιλοξενούµενους στις µονάδες µας», αποκάλυψε πρόσφατα ο πρόεδρος της TEMEΣ Aχιλλέας Kωνσταντακόπουλος, σε διαδικτυακή εκδήλωση της Τράπεζας Πειραιώς, δίνοντας ένα σαφές στίγµα τής ολοένα και αυξανόµενης δυναµικής που αποκτά το Costa Navarino. Ενας αριθµός επισκεπτών, ο οποίος θα αποδειχθεί µάλλον λίγος, όταν θα «κόψουν την κορδέλα» των εγκαινίων τους και επόµενα luxury resorts του. Aν όλα αυτά µεταφραστούν σε έσοδα για την ελληνική οικονοµία και τον εγχώριο τουρισµό, αντιλαµβάνεται εύκολα κανείς τόσο τη συνεισφορά της TEMEΣ στην προσπάθεια για την αντιµετώπιση των συνεπειών της πανδηµίας σε εθνικό επίπεδο, όσο και σε αυτήν για το γενικότερο restart του κλάδου. 

H διεθνής αγορά κατατάσσει, άλλωστε, την TEMEΣ ανάµεσα στους κορυφαίους οµίλους και από πλευράς επενδύσεων σε τούτη την εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία, αλλά και το Costa Navarino σε έναν από τους κορυφαίους τουριστικούς προορισµούς της Mεσογείου. Οµως, ο εκ των leaders του high income τουρισµού αναγνωρίζεται, ταυτόχρονα, και ως αναντικατάστατο αναπτυξιακό «κεφάλαιο» για τη χώρα και τη Μεσσηνία ειδικότερα, µε δεδοµένο ότι στη δεκαετία της λειτουργίας του το οικονοµικό αποτύπωµα του Costa Navarino υπερβαίνει τα 2 δισ. ευρώ. Ποσό που αναµένεται να αυξηθεί µε γεωµετρική πρόοδο, όταν θα ολοκληρωθούν και τα άλλα projects του και τεθούν σε πλήρη λειτουργία...".



∆ιάκριση του γηπέδου γκολφ Bay
 

Course Το clubhouse του γηπέδου γκολφ Bay
Course της Costa Navarino ψηφίστηκε ως "Clubhouse of the Year 2020" από το περιοδικό «Golf Inc.». Το Bay Course clubhouse στη Γιάλοβα καλύπτει µια έκταση 2.000 τετραγωνικών και βρίσκεται στη µέση ενός καταπράσινου φυσικού τοπίου, µε εντυπωσιακή θέα προς το γήπεδο και τον κόλπο του Ναβαρίνου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου