Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2020

ΔΗΜΟΣ ΠΥΛΟΥ-ΝΕΣΤΟΡΟΣ Ανοικτά τα καταστήματα τις περισσότερες Κυριακές

 Τις προτάσεις των τοπικών φορέων για τη λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων και άλλες Κυριακές, πέρα από αυτές που προβλέπει ήδη ο νόμος, έκανε δεκτές η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Πύλου - Νέστορος στην απόφαση - πρότασή της προς την Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας. 

Σύμφωνα με τις προτάσεις και την απόφαση της επιτροπής, σε κάποιες περιοχές τα καταστήματα θα λειτουργούν όλες τις Κυριακές του χρόνου, ενώ σε άλλες, όλες τις Κυριακές του καλοκαιριού και πολλές ακόμη μέσα στην άνοιξη και το φθινόπωρο. Ειδικότερα, η επιτροπή αποφάσισε και προτείνει να επιτρέπεται η λειτουργία εμπορικών καταστημάτων τις Κυριακές επιπλέον, ως εξής: 

• Στις Κοινότητες Φοινικούντας, Χαρακοπιού, Κορυφασίου, Σουληναρίου, Χανδρινού, Ευαγγελισμού και στον οικισμό Γιάλοβας, όλες τις Κυριακές του χρόνου. 

• Στην Κοινότητα Κορώνης, όλες τις Κυριακές από 1η Απριλίου έως 30 Σεπτεμβρίου. 

• Στις Κοινότητες Πύλου, Βασιλιτσίου και Χρυσοκελλαριάς, όλες τις Κυριακές από 1η Ιουνίου έως 30 Σεπτεμβρίου. 

• Στην Κοινότητα Μεθώνης, όλες τις Κυριακές από 1η Απριλίου έως 31 Οκτωβρίου. Η απόφαση αυτή διαβιβάζεται στην Διεύθυνση Ανάπτυξης Π.Ε. Μεσσηνίας και τίθεται υπόψη του αντιπεριφερειάρχη Στάθη Αναστασόπουλου, για τις δικές του περαιτέρω ενέργειες για τη λήψη της σχετικής απόφασης. 

Στην εισήγησή του, ο πρόεδρος της επιτροπής - δήμαρχος Παναγιώτης Καρβέλας ανέφερε ότι “συνεκτίμησε τις τοπικές ιδιαιτερότητες όλων των ανωτέρω κοινοτήτων, την οικονομική τους δραστηριότητα, τις ανάγκες των επισκεπτών και κατοίκων της ευρύτερης περιοχής, την οικονομική κρίση που πλήττει τον επιχειρηματικό κλάδο τα τελευταία χρόνια και για να μπορέσουν να επιβιώσουν οι επιχειρήσεις του δήμου μας, αλλά και να δίνουν λύσεις στις απομακρυσμένες περιοχές, κρατώντας «ζωντανή» αγοραστικά την περιοχή, εξυπηρετώντας και τους κυριακάτικους επισκέπτες σε είδη πρώτης ανάγκης. Θεωρούμε ότι ο δήμος και η Περιφέρεια οφείλουν να συνδράμουν τις μικρομεσαίες και οικογενειακές επιχειρήσεις των κοινοτήτων του δήμου μας, που υφίστανται τις συνέπειες του έντονου ανταγωνισμού από τα μεγάλα καταστήματα που δραστηριοποιούνται στη γύρω περιοχή του νομού, ώστε να κρατήσουν βιώσιμες τις επιχειρήσεις τους ιδίως κατά τις ημέρες που παρουσιάζεται μεγαλύτερη επισκεψιμότητα και κίνηση, και με γνώμονα τις ανάγκες εξυπηρέτησης του καταναλωτικού κοινού”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου