Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2020

Ελεύθεροι οι δύο με το χασίς στην Κορώνη

 


Ελεύθεροι αφέθηκαν μετά την απολογία τους το Σάββατο στον ανακριτή ο 51χρονος και ο 57χρονος από την Κορώνη, τους οποίους συνέλαβαν την περασμένη Πέμπτη αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας για διακίνηση χασίς.

Στους δύο άνδρες επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και η εμφάνισή τους το πρώτο πενθήμερο κάθε μήνα στο αστυνομικό τμήμα του τόπου κατοικίας τους.
Ο Χάρης Μάραντος, δικηγόρος των δύο κατηγορουμένων -οι οποίοι να σημειώσουμε ότι συνελήφθησαν ξεχωριστά και δεν διώκονται με κατηγορίες από κοινού- διευκρινίζει σε δήλωσή του στην “Ε” ότι όσον αφορά τον 51χρονο, που συνελήφθη γιατί βρέθηκαν σπίτι του 446 γραμμάρια χασίς, τα είχε για προσωπική του χρήση και προέρχονταν από δύο δενδρύλλια, τα οποία έβαλε στην αυλή του κατά τη θερινή περίοδο και τα έκοψε προ δεκαπενθημέρου.
Στον 57χρονο βρέθηκαν 3.675 γραμμάρια χασίς, τα οποία, σύμφωνα με τον συνήγορο, προέρχονται από 4 δενδρύλλια χασίς και τα είχε τοποθετήσει για να ξεραθούν. Τονίζει μάλιστα ο κ. Μάραντος ότι “ουδέποτε αυτά τα έκρυψε σε χώρο εκτροφής ζώων όπως γράφτηκε στον Τύπο τις προηγούμενες μέρες. Βρίσκονταν στο ίδιο του το σπίτι και μάλιστα ο ίδιος τα υπέδειξε στους αστυνομικούς όντας απόλυτα συνεργάσιμος από την πρώτη στιγμή”. Ο Χάρης Μάραντος τόνισε ακόμα πως “τα γραμμάρια που αντιστοιχούν στο καθαρό χασίς το οποίο θα προέκυπτε από τη συγκεκριμένη ποσότητα είναι το πολύ 250, καθώς κατά το ζύγισμα προσμετρήθηκαν κλαδιά και φύλλα του φυτού”. Κάτι τέτοιο μάλιστα όπως διευκρινίζει “έχει κριθεί από τη νομολογία. Κατά μέσο όρο το φυτό αποδίδει περί του 10% επί του συνολικού βάρους του”.
Κλείνοντας ο συνήγορος παρατηρεί ότι κατά τη δική του θεώρηση “στην εκδίκαση και των δύο υποθέσεων η αρχική κατηγορία θα πέσει και η ποινή τους θα είναι ιδιαιτέρως μικρή και δεδομένα πλημμεληματική, συνυπολογίζοντας πως αμφότεροι έχουν λευκό ποινικό μητρώο, αλλά και σπουδαία κοινωνική δράση στην τοπική κοινωνία”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου