Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2020

Τηλεδιάσκεψη Καφαντάρη με Υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη

 Τα έργα Πολιτισμού του Δήμου Πύλου Νέστορος και η πορεία υλοποίησής τους (Το Μουσείο της Χώρας , το κάστρο της Μεθωνης που έχει τεράστια προβλήματα , η πορεία στερέωσης του κάστρου της Κορώνης κλπ ), ήταν το θέμα της σημερινής τηλεδιάσκεψης που είχα με την Υπουργό Πολιτισμού κυρία Λίνα Μενδώνη .

Ζήτησα από την Υπουργό την άμεση παρέμβασή της για το κάστρο της Μεθώνης , αφού της περιέγραψα τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει , γι αυτό το λόγο θα πραγματοποιηθεί τηλεδιάσκεψη τις επόμενες μέρες , με όλους του εμπλεκόμενους ( Υπουργείο , Δήμος , Εφορία Αρχαιοτήτων κλπ) , ώστε να βρεθούν οι τρόποι γρήγορης σύνταξης των μελετών που χρειάζονται για να να ξεκινήσει η μεγάλη προσπάθεια στερέωσής του .
Για Μουσείο της Χώρα , θα υπάρχει άμεση ένταξη στο ΕΣΠΑ από την Περιφέρεια μιας και έχει κατατεθεί πλήρης φάκελος . Στόχος του Υπουργείου είναι το 2023 να έχει ολοκληρωθεί το κτιριακό κομμάτι και να ξεκινήσει η επανέκθεση.
Για το κάστρο της Κορώνης με ενημέρωσε ότι για την υλοποίηση του έργου της στερέωσης, όλα προχωρούν βάση χρονοδιαγράμματος.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου