Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2020

ΣΕ ΣΥΝΕΧΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΥΛΟΥ-ΝΕΣΤΟΡΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΣΤΡΟ ΤΗΣ ΜΕΘΩΝΗΣ



Δίαυλος συνεχούς επικοινωνίας και συνεργασίας έχει αναπτυχθεί μεταξύ του Δημάρχου Πύλου-Νέστορος Παναγιώτη Καρβέλα και της Υπουργού Πολιτισμού & Αθλητισμού Λίνας Μενδώνη, για τη συντήρηση και προβολή του ιστορικού Κάστρου της Μεθώνης.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε σήμερα το πρωί η Υπουργός με το Δήμαρχο, τον ενημέρωσε για τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε μεταξύ υπηρεσιακών στελεχών του Υπουργείου Πολιτισμού και της ΕΦ.Α. Μεσσηνίας, σχετικά με το ζήτημα της προστασίας του Κάστρου της Μεθώνης, από την οποία διαπιστώθηκαν τα σοβαρά δομοστατικά του προβλήματα, τα οποία χρίζουν άμεσης αντιμετώπισης.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της αντιμετώπισης αυτής αποφασίστηκε η εκπόνηση μελετών ωρίμανσης, που θα αφορούν την αποκατάσταση τμημάτων του Κάστρου, επεμβάσεις στερέωσης, καθώς και την αναβάθμιση του φωτισμού, μελέτες οι οποίες θα συγχρηματοδοτηθούν από το ΥΠ.ΠΟ., την Περιφέρεια Πελοποννήσου και το Δήμο Πύλου-Νέστορος.

Για την περαιτέρω διαπίστωση των ποικίλων προβλημάτων, έχει προγραμματιστεί για τις 9/1/2020, η επί τόπου επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο, του Γενικού Γραμματέα του ΥΠ.ΠΟ. Γιώργου Διδασκάλου, καθώς και υπηρεσιακού κλιμακίου του Υπουργείου.

Ο Δήμαρχος, με αφορμή τις εξελίξεις για το Κάστρο της Μεθώνης, δήλωσε: «Εκφράζω τις θερμές μου ευχαριστίες στην Υπουργό Πολιτισμού για το διαχρονικό και αμέριστο ενδιαφέρον της για τον τόπο μας, αλλά και στον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου για την έμπρακτη υποστήριξη, που πάντα επιδεικνύει, όπως και σήμερα, με χρηματοδότηση από την Περιφέρεια εκπόνησης των μελετών για τις στερεωτικές και δομοστατικές εργασίες που απαιτούνται. Η υποστήριξη του Δήμου Πύλου-Νέστορος, στο καθολικό αίτημα συντήρησης και ανάδειξης του Κάστρου της Μεθώνης, τόσο με χρηματοδοτήσεις, όσο και με κάθε άλλο δυνατό μέσο, είναι βέβαιη».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου