Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2020

ΜΕ ΒΑΣΙΚΟ ΕΙΣΗΓΗΤΗ ΤΟΝ Γ.Γ. ΔΗΜ. ΚΑΦΑΝΤΑΡΗ Και η ΚΕΔΕ στο μέτωπο για την Αδριατική Οδό

 


Ολο και νέοι φορείς προστίθενται στο μέτωπο που δημιουργείται για την προώθηση των οδικών έργων της χώρας, προκειμένου να συμπληρωθεί το ελληνικό τμήμα της Αδριατικής Οδού, δηλαδή το Πάτρα - Πύργος - Καλό Νερό - Τσακώνα στο Νότο και Γιάννενα - Κακαβιά στο Βορρά.

Σειρά παίρνει η Κεντρική Ενωση Δήμων Ελλάδος (Κ.Ε.Δ.Ε.) που διεκδικεί μάλιστα πρωταγωνιστικό ρόλο και σχεδιάζει συντονισμένες δράσεις και συνέργειες με δήμους του δικτύου της Δυτικής Ελλάδας, για να τεθεί εντός συγκεκριμένου χρονοδιαγράμματος η κατασκευή των οδικών έργων που υπολείπονται. Ο βασικός εισηγητής στο Δ.Σ. της Κ.Ε.Δ.Ε. γεν. γραμματέας της Δημ. Καφαντάρης είπε τα ακόλουθα:

«Περισσότεροι από 100 εκατομμύρια Ευρωπαίοι κάνουν τουρισμό με το αυτοκίνητό τους και όταν ολοκληρωθεί το ελληνικό κομμάτι του οδικού δικτύου της Αδριατικής Οδού, θα προσδώσει προστιθέμενη αξία στην τουριστική ανάπτυξη όλων των πόλεων της Δυτικής Ελλάδας και όχι μόνο.  Η Αδριατική Οδός ή “μπλε διάδρομος” αλλά και “πράσινη διαδρομή”, όπως είναι γνωστός ο οδικός άξονας που θα ξεκινάει από την Τεργέστη και θα φτάνει μέχρι την Καλαμάτα, αποτελεί ένα έργο που φιλοδοξεί να εξυπηρετήσει τις χώρες του τόξου της Αδριατικής και ένα έργο που, όποιος κοιτάξει το χάρτη, θα καταλάβει αμέσως τη σημασία που θα έχει για τη χώρα μας και ιδιαίτερα για τον δυτικό άξονά της. Το θετικό αποτύπωμά του στην αναβάθμιση των περιοχών, σε συνδυασμό με τη βελτίωση των υποδομών και του οδικού δικτύου, θα συνδράμει με ένα μεγάλο αριθμό εμπορικών και επιχειρηματικών δραστηριοτήτων και πρωτοβουλιών. Η Κ.Ε.Δ.Ε. είναι αρωγός στην ενίσχυση των προσπαθειών ολοκλήρωσης του έργου, ενώνοντας τη φωνή της με τις δυναμικές πρωτοβουλίες που έχουν αναλάβει βουλευτές του εθνικού Κοινοβουλίου, ευρωβουλευτές, περιφερειάρχες, δήμαρχοι και πολλοί ακόμα φορείς.  Στόχος της Κ.Ε.Δ.Ε. είναι να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο, δημιουργώντας συνεργασίες και συνέργειες με όλους τους φορείς αυξάνοντας τη δυναμική ώστε πολύ γρήγορα να επιτευχθεί ο στόχος της ολοκλήρωσης του έργου.  Σε αυτή την προσπάθεια εξωστρέφειας, η Κ.Ε.Δ.Ε. σε συνεργασία με όλο το δίκτυο των δήμων της Δυτικής Ελλάδας, Ηπείρου και Πελοποννήσου, που ανήκουν στο γεωγραφικό τόξο  από την Τεργέστη έως την Καλαμάτα, συνεργάζονται και με συντονισμένες δράσεις επιδιώκουν να εξασφαλίσουν  εντός των χρονοδιαγραμμάτων την άμεση κατασκευή όλων των έργων που υπολείπονται».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου