Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2021

ΔΗΜΟΣ ΠΥΛΟΥ – ΝΕΣΤΟΡΟΣ Οκτώ κοινότητες εκτός δακοκτονίας

 Σε 8 κοινότητες του Δήμου Πύλου - Νέστορος δεν θα πραγματοποιηθεί φέτος πρόγραμμα δακοκτονίας από τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας Μεσσηνίας, σύμφωνα με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Το Σώμα έκανε αποδεκτές τις αποφάσεις - προτάσεις των Συμβουλίων και των προέδρων των κοινοτήτων, και σύμφωνα με αυτές οργανωμένο πρόγραμμα δακοκτονίας δεν θα υλοποιηθεί στις κοινότητες: Κορυφασίου, Ρωμανού, Φλεσσιάδας, Παλαιού Λουτρού, Καπλανίου, Ακριτοχωρίου, Μεταμόρφωσης και Μαργελίου.

 

Στην απόφαση του Δ.Σ. Πύλου - Νέστορος αναφέρεται ακόμα ότι: “Το ποσοστό αναμενόμενης καρποφορίας σε σύγκριση με μια χρονιά πλήρους παραγωγής, αναμένεται κατά μέσο όρο περίπου σε ποσοστό 70%. 

Θα πρέπει να ενημερώνεται η έδρα του Δήμου Πύλου - Νέστορος, καθώς και οι πρόεδροι και εκπρόσωποι των Κοινοτήτων για την εκτέλεση του προγράμματος των ψεκασμών από τα συνεργεία με σχετική έγγραφη ανακοίνωση 5 ημέρες νωρίτερα, προκειμένου οι ελαιοπαραγωγοί να λαμβάνουν γνώση Οι πρόεδροι /- εκπρόσωποι των Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων ορίζονται υπεύθυνοι και πρέπει να συνεργάζονται με το Τμήμα Ποιοτικού και Φυτικού Ελέγχου των Διευθύνσεων Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Μεσσηνίας, και Τριφυλίας, για την εφαρμογή του εν λόγω προγράμματος. Θα πρέπει να μην γίνει ψεκασμός εντός του πολεοδομικού ιστού της πόλης”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου