Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2021

Επίσκεψη Του Προέδρου Του Μανιατακείου Ιδρύματος Στην Πρεσβεία Της Ιταλίας Για Τη Μεσογειακή Διατροφή


 


Ο πρόεδρος του Μανιατακείου Ιδρύματος Δημήτρης Μανιατάκης, συνοδευόμενος από τη Διευθύντρια του ιδρύματος Βίκυ Ιγγλέζου, επισκέφθηκε την Πρέσβη της Ιταλίας, Patrizia Falcinelli, την Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου.

Σκοπός της επίσκεψης ήταν αφενός η γνωριμία με τη νέα Πρέσβη και αφετέρου η συνέχιση της συνεργασίας στο θέμα της προώθησης της Μεσογειακής Διατροφής, δεδομένης της ανάληψης από την Ελλάδα του ρόλου του συντονισμού των κοινών δράσεων του Δικτύου της Μεσογειακής Διατροφής για το 2021.

Στη συνάντηση τονίστηκε η πολιτιστική διάσταση της Μεσογειακής Διατροφής και η ανάγκη ανάδειξής της προς όφελος της οικονομίας και της κοινωνίας. O τρόπος για να επιτευχθεί αυτό είναι μέσω της προβολής και της προώθησης των προϊόντων αγροδιατροφής, με την ταυτόχρονη στενή συνεργασία όλων των παραγόντων αλλά και κρατικών φορέων.

Επιπλέον, η Πρέσβης ανακοίνωσε στον Δ. Μανιατάκη ότι, σε συνέχεια πρότασης του προκατόχου της, Efisio Luigi Marras, αποφασίστηκε από το Υπουργείο Εξωτερικών της Ιταλίας να τιμήσει τον Πρόεδρο και την Αντιπρόεδρο του Μανιατακείου Ιδρύματος για τη συμβολή τους στην ενδυνάμωση των πολιτιστικών ανταλλαγών μεταξύ Ελλάδος και Ιταλίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου